Ana içeriğe atla

KUVEYTLİLERDEN HİSSELERİNİ GERİ ALDI

Dünya’nın en büyük çipura ve levrek üreticisi Kılıç Deniz Ürünleri, 2010 yılında ortaklık yaptığı NBK (National Bank of Kuwait)’den hisselerini geri aldı.



Dünya’nın en büyük çipura ve levrek üreticisi, ülkemizin ve Avrupa’nın lider su ürünleri kuruluşu Kılıç Deniz Ürünleri, 2010 yılında ortaklık yaptığı NBK (National Bank of Kuwait)’den hisselerini geri aldı. 

Kılıç Deniz Ürünleri, 5 yıldan bu yana NBK’de bulunan yüzde 20 oranındaki hissesini tekrar bünyesine katmak üzere Rekabet Kurumu’na başvurdu ve hisselerini geri aldı.

Kılıç Deniz Ürünleri, NBK ile olan işbirliğini, 2009 yılında imzaladığı kredi anlaşması ile başlattı. NBK, bu anlaşmadan bir yıl sonra, bünyesindeki Statum Investment adlı yatırım fonu vasıtasıyla Kılıç Deniz’in yüzde 20 hissesine ortak oldu.

Aradan geçen süre zarfında her iki taraf da önemli getiriler ve faydalar sağladı. Yatırım fonu, ortaklık yaptığı beş yıllık bu süreçte önemli gelirler elde ederken, Kılıç Deniz de yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımlarıyla büyümesini sürdürdü.

Dünya genelinde yatırım fonlarının maksimum beş yıl süren ortaklıklar gerçekleştirmesi nedeniyle taraflar, 2015 yılı ortalarında hisse devri için masaya oturdular. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması sonrasında Kılıç Deniz, yüzde 20’lik hissesini geri almak üzere yasa gereği Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu ve hisselerini geri aldı. 

KILIÇ HOLDİNG’İN “AMİRAL GEMİSİ” 

Su ürünleri sektörünün duayenlerinden Orhan Kılıç, ilk balık çiftliğini 1991'de Bodrum Salih Adası’nda kurmuş ve yıllık 30 ton kapasiteyle çipura üreterek işe başlamıştı. Orhan Kılıç, 1993 yılında kurumsallaşma kararı alarak Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş.’yi kurdu ve şirketi, Kılıç Holding’in “Amiral Gemisi” yapmayı başardı.

Günümüzde yıllık 40 bin ton üretim kapasitesine ulaşan ve 5 kıtada 40’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Kılıç Deniz’in, Türkiye'nin yanısıra Tunus, İtalya ve ABD ve Arnavutluk'ta da yatırımları bulunuyor.

AB’de ilk kez orkinos üretmeyi başaran Kılıç, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2014 yılı verilerine göre gerçekleştirdiği araştırmada Türkiye'nin "İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 82 basamak birden yükselerek, 245. sırada yer aldı.

Kılıç, 2014 yılında gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce her yıl verilen “İhracat Ödülü”nü “Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri” kategorisinde, üst üste beşinci kez kazandı.

Yaklaşık 2 bin kişiye de istihdam sağlayan şirket, Muğla ilinde de açık ara vergi şampiyonu oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluşt...

HOTİÇ'E "ESAS" ŞOK!

Ortaklık için Hotiç’le masaya oturan Esas Holding, görüşmeleri sonlandırdı. Kararın alınmasında marka performansındaki zayıflığın etkili olduğu belirtildi. Pe­ra­kende­de bir ortak­lık gö­rüş­me­si da­ha ay­rı­lık­la so­nuç­lan­dı. Bu yıl ba­şın­da Tür­ki­ye­’nin en bü­yük ayak­ka­bı mar­ka­la­rın­dan Ho­ti­ç’­e Esas Hol­ding ta­lip ol­muş ve or­tak­lık gö­rüş­me­le­ri baş­la­mış­tı. Geç­ti­ği­miz gün­ler­de, iki ta­raf da şart­lar üze­rin­de uz­la­şa­ma­ya­rak or­tak­lık­tan vaz­geç­ti. Uzun sü­ren gö­rüş­me­le­rin tı­kan­ma­sıy­la il­gi­li pe­ra­ken­de ko­ri­dor­la­rın­da fark­lı se­nar­yo­lar ko­nu­şu­lu­yor. İl­ki, Esa­s Holding’in mar­ka­nın per­for­man­sı­nı be­ğen­me­me­si. İkin­ci­si ise Ho­ti­ç’­in şir­ke­tin ta­ma­mı­nın ve­ya ço­ğun­lu­ğu­nun sa­tın alın­ma­sı­na ya­naş­ma­ma­sı. Fark­lı de­ğer­ler Her iki şir­ke­te de ya­kın isim­le­re, or­tak­lık­tan vaz­ge­çil­me­si­nin ne­de­ni­ni sor­dum. Şir­ke­tin de­ğe­riy­le il­gi­li iki ta­ra­fın çok fark­lı ra­kam­lar üze­rin­de...

ÜNLÜ GİYİM MARKASINI SATTI,RESTORAN İŞİNE GİRDİ

Markasını devreden, ancak üretim tesislerinde fason üretime devam eden şirket, yeni dönemde restoran işine odaklanmaya karar vermiş. Arslanlı Örme Sanayii’nin sahibi Kaynar Ailesi restoran işletmeciliği alanına hızlı bir giriş yaptı. Yakın zamanda Arslanlı markasını devreden, ancak üretim tesislerinde fason üretime devam eden şirket, yeni dönemde restoran işine odaklanmaya karar vermiş. Arkadaşımız Ceyhan Konuk’un görüştüğü ailenin ikinci kuşak temsilcisi Erman Kaynar, bu işe ciddi bir kaynak ayırdıkları bilgisini veriyor. Kaynar, yakın zamanda tekstil işinden tamamen çıkmayı planladıklarını da ekliyor. Levent’te Kanyon AVM’nin hemen yanında yer alacak Butcha Steakhouse ve Marly şirketin ilk yatırımları. Bu restoranlar 1 Ağustos’ta hizmete girecek. Butcha Ankara’da da şubeleri bulunan ünlü bir steakhouse. Markanın İstanbul haklarını satın alan Kaynar Ailesi, bu markayla büyümeye devam edecek. Marly ise geniş bir bara sahip ve dünya mutfaklarından örnekler sunan yeni bir format ol...