Türkiye'de 1960 yılında başlayan sanayi hamlesi neticesinde babalar ve dedelerin kurduğu şirketlerde büyük değişim dikkat çekiyor.
Persfektif dergisinde yer alan habere göre iş dünyasında genç nesil dönemi yaşanıyor. Artık şirketlerde genç kuşak dönemleri başlıyor. Sanayileşme hamlesi ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında başladı. 1960'lardaki sanayileşme hamlesinde özel sektör vardı.
50 yıllık süre içerisinde, aile şirketleri artık kurucuların ardından gelen genç kuşakların idaresine geçmeye başladı. Şimdilerde yöneticiler 30-50'li yaş aralığında değişiyor.
İş dünyasında değişime doğru yaklaşıldığı görülürken, önümüzdeki 10 - 20 yıl içinde, şirketlerin çoğunun başında genç girişimcilerin olması bekleniyor.
Türkiye'deki bazı şirketlerde yeni nesil görevi devraldı. Bazı şirketlerde ise üçüncü kuşakların görevi devralmaya hazırlandığı görülüyor. Bu duruma makro ölçekte bakıldığında, artılar kadar eksiler de göz önüne çıkıyor.
Genç kuşakta, dünya ile daha entegre, teknolojiyi takip eden, eğitimli, kurumsallaşma ve iş bölümü yapma becerileri yüksek, kararları masa etrafında toplanıp tartışarak verme eğilimi hakim.
Yeni neslin daha esnek ve demokratik olması bu durumun artı yönünü gözler önüne sürüyor. Eksi yönleri incelendiğinde, ekonomide geçmiş dönemlerde olduğu gibi fırsatlar çok değil.
Geçmiş dönemlerde kapalı ekonomiden liberal bir yapıya geçen ülkede her alan bakirdi.
Not: Fotoğrafta görülen genç işadamı Burak Kızılhan da AE ARMA-ELEKTROPANC'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi. 27 yaşında ki genç Türk işadamı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da önemli projelere imza atıyor. Hedefi ise dünya markası olmak..
Patronlar Dünyası
Yorumlar
Yorum Gönder