Hüsnü Özyeğin’in 72 yıllık yaşam öyküsünün anlatıldığı ‘Bir Dünya Kurmak’ adlı kitap raflardaki yerini aldı. Kitap Özyeğin’in girişimciliğe ve hayata dair başarı sırlarını paylaşıyor.
Orta sınıf bir ailenin iki çocuğundan biri olarak 72 yıl önce dünyaya gelen Hüsnü Özyeğin’in yaşam öyküsü Bir Dünya Kurmak adlı kitapta toplandı. Gazeteci Rıdvan Akar tarafından kaleme alınan kitap D&R dağıtımı ile tüm kitapçılarda raflarda yerini aldı.
Satışından elde edilen gelirin Özyeğin Üniversitesi Fırsat Eşitliği Burs Fonu’na bağışlanacağı kitapta Özyeğin’in çocukluk ve gençlik yıllarına, eğitim-öğretim hayatına, ilk iş deneyimlerine ait tüm detaylarla beraber iş hayatındaki yükseliş hikayesi anlatılıyor.
İlk iş deneyimini henüz 6 yaşındayken dedesinin iş yerinde hanutçuluk yaparak kazanan Özyeğin, 12 ülkede 100’e yakın şirket kurdu. Türkiye’nin “seri girişimcisi” Hüsnü Özyeğin, 2007 yılında Özyeğin Üniversitesi’ni kurarak eğitim alanındaki hayalini de gerçeğe dönüştürdü.
Gönül zenginliği önemli
Hayatındaki en keyifli ve değerli girişiminin üniversite olduğunu vurgulayan Özyeğin “12 ülkede 100’e yakın şirket kurdum, bundan sonra 100 şirket veya 10 vakıf daha kuramayacağımı biliyorum. Eğer Özyeğin Üniversitesi’nde gençlere ilham verebilirsek, iyi yetiştirebilirsek onların Türkiye’ye katkıları benim şirketlerimin katkısından katbekat fazla olur” diyor. Özyeğin’e hayatta en değerli varlığı sorulduğunda her zaman için “ailem” yanıtını veriyor.Özyeğin, sosyal sorumluluk çalışmalarında ilhamı eşi Ayşen Özyeğin’den aldığını belirtiyor.
Özyeğin, bir söyleşide “Türkiye’nin en zengini olmak nasıl bir duygu?” sorusuna da “Asıl yayınlanması gereken liste gönlü zenginler listesidir” şeklinde cevap veriyor ve bugün sosyal yatırımları ile 1.5 milyon kişiye dokunmanın en büyük başarısı olduğunu vurguluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder