Ana içeriğe atla

"YEMEK YEDİĞİ HER RESTORANI ALABİLİR"

Son günlerde satın aldığı restoranlarla adından sıkça söz ettiren Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk,Mart 2012'de kurmuş olduğu D.ream(Doğuş Restaurant Entertainment and Management) ile İstanbul'da birçok trend restoranın sahibi oldu. İşte bu yüzden onun için "Yemek yediği restoranı satın alıyor" diye espri yapılmaya başladı.



Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, 8 ayda o kadar çok restoran aldı ki, iş dünyasında “Yemek yediği restoranı alıyor” diye espriler yapılır oldu. Şahenk’e esprileri ve yeme-içme sektörüne daha ne kadar yatırım yapacağını sorduk. Ferit Şahenk, “İstanbul ve Türkiye’ye katkısı olacak, bütçemize ve stratejimize uyan yerlere yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası araştırmalara göre 2015 yılında dünya genelindeki restoranların cirosu 1.8 trilyon dolar olacak. Türkiye’de dışarıda yeme-içmeye yılda 6.5 milyar dolar ödeniyor. Bu rakamın 3.5 milyar doları İstanbul’da harcanıyor.
Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, son dönemde restoran yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Restoran yatırımlarını Mart 2012’de kurduğu D.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management)vasıtasıyla yapan Şahenk, 8 ayda o kadar çok yatırım yaptı ki iş dünyasında “Yemek yediği restoranı satın alıyor” diye espriler yapılır oldu.
Biz de Ferit Şahenk’e bu espirileri ve yeme-içme sektörüne daha ne kadar yatırım yapacağını sorduk. Yurtdışında bir restoranda yemekte yakaladığımız Şahenk, “Biz bunu bir iş olarak yapıyoruz. Dünyadaki trendler dikkatle incelendiğinde bizim de neden bu alana ilgi duyduğumuz net bir şekilde görülecektir. Arkadaşların esprilerini de saygıyla karşılıyorum” diye konuştu.
Amaçlarının İstanbul ve Türkiye’ye daha fazla katkıda bulunacak markaları getirmek olduğunun altını çizen Şahenk, “Arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. Büyüme stratejimize ve bütçelerimize uyan restoranlara yatırım yapıyoruz. Bundan sonra da İstanbul ve Türkiye’ye katkısı olacak, bütçemize uyan yerlere yatırım yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.
Yurtdışına taşıyacağız
Ferit Şahenk, sadece Türkiye’ye dünya markalarını getirmekle kalmayacaklarını, Türkiye’yi layıkıyla tanıtacak mekanları da yurtdışına taşıyacaklarını vurguladı. Şahenk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi ve Türk mutfağını dünyada tanıtmak istiyoruz. Yaptığımız iş hem turizme hem Türkiye’ye katkıda bulunma fırsatı sunuyor. Mevcut markalarımızı yurtdışına açacağız. Elimizden geldiğince Türk mutfağını, Türk lezzetlerini dünyaya tanıtacağız. Amacımız bir yandan İstanbul’a ve Türkiye’ye katkısı olacak markaları getirmek, bir yandan da kendi markalarımızı dünyaya açmak.”
D.ream’in CEO’su Levent Veziroğlu da daha önce yaptığı açıklamalarda yaptıkları yatırımlarla Türkiye’deki eğlence, yeme-içme sektöründe yeni bir sayfa açtıklarını vurguladı. Veziroğlu, “Ülkemiz mutfağının uluslararası bilinirliğini ve saygınlığını artırmaya gayret edeceğiz. Yeni oluşumlarla yalnızca ülkemizde değil, uluslararası arenada da büyüklüğünden, başarılarından ve markalarından söz edilen bir şirket oluşturmuş olacağız” değerlendirmesini yaptı.
En son Zuma ve Roka’yı satın aldı
MART 2012’de, eğlence, yemeiçme sektöründe hizmet vermek üzere kurulan D.ream, son olarak Zuma ve Roka markalarıyla tanınan İngiltere’de kurulu Azumi Group’un yüzde 50 hissesini satın aldı. Bu satın almanın öncesinde ise İstanbul Doors Grubu ortaklarından International Restaurant Group’un hisselerinin tamamı ve kurucu ortakların hisselerinin bir kısmını alarak şirketin yüzde 74.25’lik hissesine sahip oldu.
Farklı konseptlerde yarattığı Vogue, Anjelique, Kitchenette, Gina, Ajia, Zuma, Mama, Carlotta, Poupon, Ca’d’oro, Gigi, Foodist Catering, Tom Aikens Restaurant, Tom’s Kitchen, Tom’s Deli, Raika, Wanna Pop gibi 20 marka ile Türkiye’de sektörünün lideri olan grup, bugün Türkiye, İngiltere, Rusya ve Azerbaycan’da 40 lokasyonda, yılda 3.5 milyon kişiye hizmet veriyor.
D.ream, kuruluşunun üzerinden çok az bir süre geçmesine rağmen Nusr-Et Steakhouse, Kiva, Armani Ristorante ve Go Mongo markaları ile büyük bir zincire dönüştü. Grubun markalarından GQ Bar Restoran için çalışmalar devam ediyor.
Nusret ile zirveye çıktı
FERİT Şahenk’in son dönemde yaptığı yatırımlar içindeyer alan Nusret çok popüler oldu. İş, sanat ve cemiyet hayatından ünlü isimlerin kapısında kuyruk oluşturduğu Nusret, hafta içi 90 bin, hafta sonu 120 bin lira ciroya ulaşarak İstinyePark Masa ve Akmerkez Papermoon’u solladı.                                              

Patronlar Dünyası

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluşt...

HOTİÇ'E "ESAS" ŞOK!

Ortaklık için Hotiç’le masaya oturan Esas Holding, görüşmeleri sonlandırdı. Kararın alınmasında marka performansındaki zayıflığın etkili olduğu belirtildi. Pe­ra­kende­de bir ortak­lık gö­rüş­me­si da­ha ay­rı­lık­la so­nuç­lan­dı. Bu yıl ba­şın­da Tür­ki­ye­’nin en bü­yük ayak­ka­bı mar­ka­la­rın­dan Ho­ti­ç’­e Esas Hol­ding ta­lip ol­muş ve or­tak­lık gö­rüş­me­le­ri baş­la­mış­tı. Geç­ti­ği­miz gün­ler­de, iki ta­raf da şart­lar üze­rin­de uz­la­şa­ma­ya­rak or­tak­lık­tan vaz­geç­ti. Uzun sü­ren gö­rüş­me­le­rin tı­kan­ma­sıy­la il­gi­li pe­ra­ken­de ko­ri­dor­la­rın­da fark­lı se­nar­yo­lar ko­nu­şu­lu­yor. İl­ki, Esa­s Holding’in mar­ka­nın per­for­man­sı­nı be­ğen­me­me­si. İkin­ci­si ise Ho­ti­ç’­in şir­ke­tin ta­ma­mı­nın ve­ya ço­ğun­lu­ğu­nun sa­tın alın­ma­sı­na ya­naş­ma­ma­sı. Fark­lı de­ğer­ler Her iki şir­ke­te de ya­kın isim­le­re, or­tak­lık­tan vaz­ge­çil­me­si­nin ne­de­ni­ni sor­dum. Şir­ke­tin de­ğe­riy­le il­gi­li iki ta­ra­fın çok fark­lı ra­kam­lar üze­rin­de...

ÜNLÜ GİYİM MARKASINI SATTI,RESTORAN İŞİNE GİRDİ

Markasını devreden, ancak üretim tesislerinde fason üretime devam eden şirket, yeni dönemde restoran işine odaklanmaya karar vermiş. Arslanlı Örme Sanayii’nin sahibi Kaynar Ailesi restoran işletmeciliği alanına hızlı bir giriş yaptı. Yakın zamanda Arslanlı markasını devreden, ancak üretim tesislerinde fason üretime devam eden şirket, yeni dönemde restoran işine odaklanmaya karar vermiş. Arkadaşımız Ceyhan Konuk’un görüştüğü ailenin ikinci kuşak temsilcisi Erman Kaynar, bu işe ciddi bir kaynak ayırdıkları bilgisini veriyor. Kaynar, yakın zamanda tekstil işinden tamamen çıkmayı planladıklarını da ekliyor. Levent’te Kanyon AVM’nin hemen yanında yer alacak Butcha Steakhouse ve Marly şirketin ilk yatırımları. Bu restoranlar 1 Ağustos’ta hizmete girecek. Butcha Ankara’da da şubeleri bulunan ünlü bir steakhouse. Markanın İstanbul haklarını satın alan Kaynar Ailesi, bu markayla büyümeye devam edecek. Marly ise geniş bir bara sahip ve dünya mutfaklarından örnekler sunan yeni bir format ol...