Ana içeriğe atla

HAMDİ AKIN ORTAKLIĞA SICAK BAKIYOR

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Sermaye ihtiyacı gerektirecek yatırımlarımızı çeşitli ortaklıklar yoluyla tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen Holding ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"1976 yılından bu yana altyapı, inşaat, gayrimenkul ve benzeri birçok alanda Türkiye'nin birçok önemli işine imza atan Akfen Holding'in gelinen noktada olgunlaşma sürecini büyük ölçüde tamamladığını belirtmekten büyük memnuniyet duyuyorum.

Sürekli büyüme stratejisiyle bugüne kadar geliştirdiği varlıklardan yarattığı tüm değeri yine yaratılan başka varlıkların öz kaynak ihtiyacının fonlamasına aktaran, yatırılan sermayeye ilave  olarak varlıklarını uzun vadeli çok çeşitli ve günün finansman koşullarına uygun olarak finanse eden yatırım yapma anlayışımız Akfen’i bugün Türkiye'nin en büyük altyapı yatırım platformlarından biri yapmış durumdadır.

Özellikle 1997 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ilk Yap-İşlet-Devret projesiyle başlayan uzun vadeli işlere yönelme tercihimiz havalimanı işletmeciliği, limancılık, enerji, deniz yolu taşımacılığı, su atıksu gibi sektörlerde ciddi altyapı yatırımları yapma yükünü de beraberinde getirdi. Akfen Holding, 2010 yılında halka açılmasının sonrasında altyapı yatırımlarına olan odaklanmayı arttırarak devam etti. Bugün gelinen noktada uluslararası itibarlı şirketlerle yaptığı ortaklıklarla, altyapı alanında ülkesine çeşitli şirketler yaratarak katkı vermeye devam etmekte.

Bu projeler için kullanılan kredilerin getirdiği şartlar ve ödeme yükümlükleri, yaratılan nakdin tekrar büyümeye yönlendirilmesi gibi çeşitli sebeplerle -her ne kadar varlıkların değeri düzenli şekilde artmış olsa da- varlıklardan Akfen Holding'e önemli bir nakit akışı ve yine Akfen Holding'den yatırımcılarına hatırı sayılır bir temettü akışı olmamıştı. Ancak son bir kaç senede çatımız altındaki varlıkların bir kısmının kredilerinin önemli ölçüde ödemesi, bazı varlıklarımızda ise refinansmanlarla birlikte nakit akışlarının düzenlenip Holding’e kar payı dağıtmaya başladığını memnuniyetle belirtmek isterim. Bu kapsamda Akfen Holding’de yatırımcılarına temettü ödemesi yapmaya başlamış bulunuyor.

Akfen Holding, önümüzdeki yıllarda aşağıdaki varlıklardan çok daha önemli temettüler beklemekte ve bunu da yatırımcılarına benzer şekilde temettü ödemesi şeklinde yansıtmayı ön görmektedir. Bunu sağlamak doğrultusunda her türlü stratejik kararı cesurca almaktan çekinmeyeceğimiz de aşikârdır.

Akfen olarak bir yandan olgunlaşmış varlıklarımızdan yatırımcılarımıza nakit akışı yaratırken öte yandan tamamıyla altyapıya odaklanmaya devam edeceğiz. Hala büyüme planı olan altyapı varlıklarımızda ortaklıklar yoluyla sermaye ihtiyaçlarını karşılayarak Akfen Holding’in artık ağırlıklı olarak sermaye aktaran bir yapıdan daha çok kar payı toplayan ve bu karı dağıtan bir altyapı platformu haline geleceğini söylemek yerinde olacaktır.

YENİ DÖNEMDE YENİ ORTAKLIKLAR 

Bu kapsamda Akfen Holding’in yeni bir döneme girdiğini ve olumlu yöndeki bu değişimle birlikte holdingin bir taraftan altyapıda organik ve inorganik büyümesine devam ederken bir yandan da olgunlaşmış varlıklarından gelen nakit akışıyla yatırımcılarını ikinci  defa mutlu edeceğini düşündüğümü ifade etmek isterim. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde sermaye ihtiyacı gerektirecek yatırımlarımızı çeşitli ortaklıklar yoluyla tamamlamayı hedefliyoruz.

Akfen, bugüne kadar üstlendiği altyapı yatırım platformu rolünü tüm hakkıyla daha da ileriye taşımak için bundan sonra da gerekli tüm çabayı gösterecektir"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.