Ana içeriğe atla

FRANSIZ MARKA ZOR GELDİ,ÇABUK GİTTİ

Türkiye’ye getirilmek için çok uğraşılan yabancı yeme-içme mekanlarından Fransız kafe ve şarküteri zinciri çabuk kapandı.



Türkiye’ye getirilmek için çok uğraşılan yabancı yeme-içme mekanlarından biri, Fransız kafe ve şarküteri zinciri Fauchon’dur. 2000’li yılların ortalarında Süzer Grubu Fauchon’u Türkiye’ye getirmek için 4-5 yıl görüşmüş ama marka Türkiye’ye Eksen Group ile girmeye karar vermişti.

Erol ve Varol Kaynar’ın sahibi olduğu grup Fauchon’u getirmek için 30 yıl Avrupa’da yaşayan ve gruplarının CEO’su olan Alp Franko ve Julien Oliver Gabriel Martin ile güçbirliği yapmışlardı. Ortaklar tam 1.5 yıl Fauchon yönetimi ile konuşmuş; nihayetinde 2013 yılının sonunda anlaşma sağlanmıştı.

Dört ortağın kurduğu Ekler Turistik İşletmeleri, Fauchon’un ilk şubesini ise bir yıl önce Acıbadem’deki Akasya AVM Projesi’nin bitişiğindeki mekanda açmıştı.  1886 yılında kurulan, 42 ülkede 55 konsept mağaza ve 500 satış noktasında müşterileriyle buluşan Fauchon’un Türkiye’deki ilk kafesi başta ilgi uyandırmıştı. Ortaklar İstanbul’da dört konsept mağaza açmayı planladıklarını, Anadolu ve Avrupa Yakası’nda yer görüşmelerini sürdürdüklerini açıklamışlardı. 

Ancak marka, girişimcilerine beklenen getiriyi sağlamadı ve tahmin edilen “son” gerçekleşti.  Öğrendiğimize göre Fauchon geçtiğimiz günlerde kapandı. Ayrıca Akasya AVM’nin kuzey giriş kapısında bağımsız bir mekanda bulunan Fauchon’un lokasyonunun da müşteriler tarafından beğenilmediği, hatta kışın buzlanmalar nedeniyle sıkıntı yaşandığını biliyoruz. 

Peki Fauchon başka bir mekanda açılacak mı? Bu konuda mevcut ortakların araştırmasını sürdürdüğü belirtiliyor. 

Öüe yandan Fauchon’un çıktığı mekana başka markalar göz dikmiş. Öğrendiğimize göre yaklaşık iki yıl önce Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen’in oğlu Metin Şen, Nedim Keçeli, Cenk Önal, Cem Önal, Levent Bilgin bir araya gelip kurdukları Dine şirketinin Türkiye’ye getirdiği Serafina mekana talipmiş. Hatırlanacağı üzere Metin Şen’in liderliğindeki ortaklar New York’un ünlü İtalyan restoranı Serafina’in ilk şubesini Akmerkez’in Etiler’e bakan tarafında geçen yıl kasım ayında açılmıştı. Bakalım Fauchon’un eski mekanına kim yerleşecek?

Para Dergisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.