Ana içeriğe atla

NBG'NİN HİSSEDAR OLDUĞU DEV OTEL 400 MİLYON EURO'YA SATILDI

Ünlü otelin 400 milyon euroya satışı için gayrimenkul yatırım fonu Jermyn Street Real Estate Fund ile anlaşma imzalandı.



Yunanistan özelleştirme ajansı, başkent Atina yakınlarındaki deniz kenarı Astir Palace Oteli'nin 400 milyon euroya satışı için gayrimenkul yatırım fonu Jermyn Street Real Estate Fund ile anlaşma imzaladı.

2014'de yapılan ihaleye en yüksek teklifi 400 milyon euro ile aralarında Doğuş Grubu'nun da olduğu Arap sermayeli AGC Jermyn Sreet Real Estate Fund IV LP liderliğindeki konsorsiyum vermişti.

Gayrimenkul yatırım fonu, Türkiye, Abu Dhabi, Dubai, Kuveyt ve Arap emirliklerinden yatırımcıları temsil ediyor.

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu (HRADF) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, "Jermyn Street Real Estate Fund, Astir Palace (otelinin) geliştirilmesi için tadil edilmiş özel imar ve alan planını sunmak üzere anlaşma imzalamıştır" denildi.

6 YILDIZLI OTEL YATIRIMI YAPILACAK

Atina’daki Vuliagmeni bölgesinde yer alan Astir Palace Resort Vuliagmeni bünyesinde 123 yataklı Arion Resort&Spa oteli, 58 adet bungalov tipi ev, 160 yataklı The Westin Athens otel kompleksi ve faaliyet dışı olan Afrodit oteli bulunuyor. Ayrıca Astir plajı, Vuliagmeni marinası, lüks restoranlar, kongre ve etkinlik salonları, yardımcı yapılar ile 3 tenis, golf, futbol, voleybol ve basketbol oynama sahaları, otomobil ve helikopter parkları da yer alıyor. Yeni yatırımcının, Astir Palace’a 15-20 civarında lüks villa yapması bekleniyor. AGC, otelleri elden geçirerek 6 yıldızlı otele dönüştürecek. Ayrıca Vuliagmeni marinayı büyük yatlar için uygun hale getirecek.

Astir Palace'ın satışı Mart ayında Yunanistan'ın en üst mahkemesi tarafından durdurulmuş, mahkeme karara gerekçe olarak hükümetin sunduğu kent planının yüksek sayıda mesken bina inşa edilmesini öngördüğünü ve çevreye verebileceği zararı göstermişti.



Özelleştirme ajansı yeni imar planının mahkemenin kararına göre uyarlandığını belirtti.

Satış bedelinin 100 milyon euroluk bölümünün özelleştirme ajansına kalması bekleniyor. Geri kalanı ise otelin yüzde 85'ine sahip National Bank of Greece'e ait olacak.



Özelleştirme, Yunanistan 2010 yılından bu yana iflastan kurtaran mali yardım programlarının başlıca dayanağını oluşturuyor. Ancak Atina bürokratik gecikmeler ve siyasi irade yoksunluğu nedeniyle özelleştirmeden güçlü gelir elde edemiyor.

Şu ana kadar özelleştirmeden gelen gelir yaklaşık 3.5 milyar euro ile hedeflenen 50 milyar euronun son derece altında kaldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.