Ana içeriğe atla

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK AVM'SİNE TÜRK ŞİRKET İMZASI

Türk şirketi tarafından Moskova’da 24 ay gibi kısa sürede tamamlanan Avia Park AVM, kapsadığı alan bazında Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olma unvanına sahip.

Rönesans Holding tarafından inşa edilen ve 495 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen Avia Park AVM, 28 Kasım 2014 Cuma günü yapılan törenle açıldı.

Törene Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, Rus yetkililer ve Rönesans Holding yöneticileri katıldı. 
 
Açılış töreninde konuşan Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, Moskova ve Rus halkını Avrupa’nın en büyüğü olan alışveriş ve yaşam merkeziyle buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“21 yılda Rönesans, başta Rusya olmak üzere dünyanın 16 farklı ülkesinde çok sayıda önemli projeye imza atarak küresel ekonominin önemli aktörlerinden biri haline geldi. Artık gayrimenkul, altyapı ve sanayi projelerinde çok önemli bir birikime sahibiz, bu birikimle de söz konusu alanlarda dünya devleriyle yarışıyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımlarımız hem Türkiye’de hem de Rusya’da artarak devam edecek. Gayrimenkul ve perakende sektöründe dünyanın en büyük gruplarından biri olmayı hedefliyoruz.” 

İnşaat alanı 492 bin metrekare, toplam kapalı alanı 390 bin metrekare olan 4 katlı Avia Park AVM’nin Moskova’nın en nezih ve merkezi semtlerinden birine kurulu olduğuna işaret eden Akvardar, merkezin 5-6 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını vurguladı.

Koridorda akvaryum, 17 salonlu sinema

Toplam 235 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 550 mağaza, 128 bin metrekarede hipermarket, spor ve sinema gibi kalıcı mekanların bulunduğu Avia Park Moskova, en yeni teknolojiyle donatılmış eğlence tesislerini de içinde barındırıyor. 17 salonda ziyaretçilerin film seyretmenin keyfine varacakları Rusya’nın en büyük 2.Multiplex sinemasına sahip olan merkez, koridorunda yer alan 6 metre çapında ve 22 metre uzunluğundaki akvaryumuyla ise başta çocuklar olmak üzere herkesi hoş bir sürprizle karşılıyor. Ziyaretçilerine bir yaşam merkezinin rahatlığını ve konforunu da yaşatmayı hedefleyen Avia Park bünyesindeki 750 metrekarelik buz pateni salonunda ve 10 bin metrekarelik bir alanda yer alan Rusya’nın ilk ve tek eğlence merkezi Kidzaniya’da çocuklar bir yandan eğlendirirken diğer yandan da eğitilecekler. 



Türkler de Avia Park’ta

Projenin tüm tasarımını ve inşaatını gerçekleştiren Rönesans Holding, AVM’nin mobilyalarını da Türkiye’den getirdi. Önde gelen Türk markalarından, Derimod, Casharel, Polo Assign ve Barbeque da Avrupa’nın en büyük AVM’sinde yerlerini aldılar.Avia Park’ta ayrıca Auchan, Obi, Media Markt, Debenhams, Samsung, Nike, Tommy Hilfiger, Lacoste, Trussardi, Puma, Starbucks, Inditex Grup ve benzeri dünya devlerinin de mağazaları yer alıyor. 

1993 yılında Dr. Erman Ilıcak tarafından St. Petersburg’da kurulan Rönesans, Rusya’da bugüne kadar ilklere imza atan pek çok AVM projesini hayata geçirdi. St. Petersburg Grand Canyon AVM, Leningrad MEGA Dybenko AVM, St. Petesburg Iyun Alışveriş ve Eğlence Merkezi, MEGA Belaya Dacha AVM, Royal Park AVM, Aura Novosibirsk AVM, Aura Surgut AVM, Aura Yaroslavl AVM, St. Petersburg Europolis AVM, Krasnodar OZ AVM’nin de aralarında bulunduğu AVM’lerin çoğu ödüllü projeler. 

Rönesans Holding’in Türkiye’de ise 2’si İstanbul’da olmak üzere halen 9 ilde faaliyette olan toplam 10 AVM projesi bulunuyor. Bunlar; Optimum Ankara AVM, Optimum İstanbul AVM, Sanko Park AVM (Gaziantep), Malatyapark AVM, Kozzy AVM (İstanbul), Optimum Adana AVM, Optimum İzmir AVM, Samsun Piazza AVM, Kahramanmaraş Piazza AVM ve Şanlıurfa Piazza AVM.
Patronlar Dünyası

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.