Ana içeriğe atla

2016 BOTANİK EXPO ANTALYA'DA DÜZENLENECEK

2016 Botanik Expo’sunun Antalya’da düzenlenecek olması bölgeyi hareketlendirdi. Yatırım için arazi arayanlar arttı. Gayrimenkul danışmanları ise yatırımcılara imara yeni açılacak hangi bölgeleri öneriyor.

Bülent Ekimci'nin haberi

Expo Antalya, herkese kazandırabilir


2016 Botanik Expo’sunun Antalya’da düzenlenecek olması bölgeyi hareketlendirdi. Yatırım için arazi arayanlar arttı. Gayrimenkul danışmanları ise yatırımcılara imara yeni açılacak Aksu, Kırcami, Keşirler ve Çakırlar bölgelerini öneriyor… 

DÜNYANIN en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Botanik Expo’su, 2016 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenecek. Altı ay sürecek organizasyon, Antalya Aksu’da 112 hektarlık alanda gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı sekiz milyon turistin ziyaret etmesi beklenen Expo, 2016’nın Nisan ve Ekim ayları arasında gerçekleştirilecek.

Antalya’nın Aksu Belediyesi sınırları içinde düzenlenecek olan organizasyon alanına 75 milyon euro yatırım yapılacak. Organizasyonu ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlerden ise 100 milyon euro’luk bir gelir elde edilmesi hedefleniyor. Botanik Expo’ya ulaşım için Konya-Antalya arasına hızlı tren hattı yapılması ve Kapadokya ile Antalya arasına da otoyol yapılması planlanıyor. Kurvaziyer gemiler için yeni bir liman ve bir de kongre merkezi yapılması düşünülüyor. Yaklaşık 30 bin kişiye iş yaratması beklenen organizasyon için 4.5 milyar dolarlık bir yatırım hedefleniyor. Antalya’da 2016’da düzenlenecek Botanik Expo’nun, Isparta ve Burdur ekonomisine de katkı sağlaması ve Türkiye’nin bu organizasyondan toplam 4 milyar euro gelir elde etmesi bekleniyor.

ÇOCUKLAR ÇİÇEK AÇACAK

Expo 2016 Antalya’nın ana teması ‘çocuklar ve çiçekler’ olacak. Bu nedenle 23 Nisan’da Antalya’ya tüm dünyadan 500 bin çocuk davet edilecek. Botanik Expo kapsamında yüzlerce uluslararası toplantı da düzenlenecek. Tanıtım ve turizme katkı sağlayan expo’lar, düzenlendiği bölgelere büyük yatırımlar çekebiliyor. Şehirlerin, altyapı ve hizmet alanları gelişiyor. A1 seviyesinde düzenlenecek olan Expo 2016, 192 gün sürecek. Altı ay boyunca 20 binin üzerinde sosyal etkinlik gerçekleştirilecek. Expo alanında 100 ülke ve 30 büyük kuruluş yer alacak. 

KALICI DEĞER KATIYOR

1851 yılında İngiltere’de düzenlenen ilk Expo’dan bugüne kadar 55 kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Botanik Expo ise 1960 yılından beri düzenleniyor. Üzerinde kurulduğu alanın boyutları, yapılan yatırımların hacmi ve ziyaretçi sayısına bakıldığında, dünyanın en büyük sosyal ve ekonomik etkinliği olarak kabul ediliyor. Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) ve Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) onayı ile hayata geçirilen Botanik Expo’lar, etkinlikler sonrasında da ziyaret ediliyor. Çevre, botanik, organik tarım gibi disiplinlerde uluslararası bir merkez olma niteliğini kazanan sergi alanları, kültür turizmi bakımından da düzenlendiği şehirlere kalıcı bir değer katıyor. 

HEDEF 100 ÜLKE

Expo 2016 Antalya 8. Konsey Toplantısı, Antalya Valisi ve Konsey Başkanı Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirildi. Etkinlik alanında yapılan alt ve üst yapı çalışmaları, tanıtım faaliyetleri ile ülke davetleri, alana dikilecek ağaç ve bitki türleri, alana nakledilecek ağaçlar, alanda uygulanacak zeytinyağı, gülyağı ve ipek böceği üreticiliği konularında yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Bugüne kadar düzenlenen Expo’larda en fazla katılım 44 ülke olmasına rağmen, Türkiye’de düzenlenecek organizasyona 100 ülkenin katılması gibi iddialı hedefler kondu.

Expo 2016 Antalya’nın toplam 900 dönümlük bir alana kurulması planlanıyor. Dört bölümden oluşacak alanda, Expo Tepesi, Expo Ormanı, Expo Göleti ve Expo Kulesi bulunacak. Etkinlikler çerçevesinde paneller, toplantılar, seminerler, çocuk kongreleri, sahne sanatları, konserler ve Expo show’ları düzenlenecek.

YATIRIMLAR BAŞLADI BİLE

Expo 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık olarak belirlendi. Etkinliği 5 milyon yabancı turistin ziyaret etmesi beklenirken, bunların 2 milyonunun yabancı turist olması, üç milyon yerli turistin 500 bininin ise sadece Expo’yu ziyaret etmek üzere Antalya’ya geleceği tahmin ediliyor. 

Expo Antalya 2016 için planlanan en önemli yatırımlardan biri olan raylı sistemin proje ihalesi yapıldı. 200 milyon TL değerindeki yatırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na teslim edilecek. Düzenlenen yarışma ile projesi planlanan Expo Kulesi için de inşa edecek firma ile sözleşme imzalandı.

Antalya’nın batı bölgesine kurulan pompa istasyonundan başlayan ve 14 km uzunluğundaki Expo’nun kanalizasyon hattında çalışmalar başladı. Expo 2016 Antalya’nın ihtiyacının çok üzerinde planlanan hat, Aksu ilçesinin ana kanalizasyon hattı olacak.
Antalya’ya yapılan yatırımlar bu kadarla da sınırlı değil. Expo süresince yapılacak yatırımların yeni istihdam olanakları yaratacak olması, ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştıracak hızlı tren, metro ve tramvay gibi ulaşım ve altyapı yatırımları ve halihazırda 500 bin yatak kapasitesine sahip olan şehre yapılacak yeni konaklama yatırımlarının, Antalya’nın cazibesini daha da artıracağına kesin gözüyle bakılıyor. 

YABANCILARIN İLGİSİ ARTTI

Yılda 12 milyon turist ağırlayan Antalya, dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden birisi. Expo organizasyonu ile birlikte Antalya’nın bölgesel kalkınmasının da hızlanacağı tahmin ediliyor. Yabancı yatırımcıların da bölgeye ilgisi gün geçtikçe artıyor. Antalya’da yabancı sermayeli şirket sayısının dört bine ulaşması da bunun açık bir göstergesi. Önemli bir kısmı konut ve gayrimenkul alımı için kurulan yabancı şirketler arasında, turizm, tarım, sanayi ve inşaat gibi sektörlere yönelik şirketlerin sayısının arttığı gözleniyor. Antalya Ticaret Odası Başkanı Çetin Osman Budak, “Özellikle Rusya, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden yatarım talepleri geliyor” diyor.

Dünyanın en önemli organizasyonlarından bir olarak kabul edilen Expo 2016 ile birlikte, Antalya markasının dünyada daha çok tanınması ve bölge ekonomisinin daha da canlanması bekleniyor. Ancak bu gelişmelerin hızlanması için çevre yollarının hızla yapılması, Isparta-Antalya, Antalya-Ege ve Antalya-Doğu Akdeniz yollarının da iyileştirilmesi gerekiyor. Demiryolu ve nitelikli yük taşımacılığına ulaşıldığı takdirde de Antalya’nın üretim ve ihracat gücünün artacağı öngörülüyor.

ÇİN KATILACAĞINI AÇIKLADI

Expo 2016 Antalya’daki organizasyona katılacağını açıklayan ilk ülke Çin oldu. Çin Çiçek Birliği, Antalya’da olabildiğince büyük özel bir bahçe kurmak istediklerini ve bunun için de tüm imkanları zorlayacaklarını açıkladı. Alanın, ülke bahçeleri ile birlikte uzun yıllar korunacak olması da katılımcı ülkeler açısından büyük bir avantaj sağlayacak.

YATIRIM YAPABİLİRSİNİZ

Organizasyon yatırımcılar için de büyük bir fırsat. Milyonlarca yerli ve yabancı turistin Antalya’ya gelecek olması, turizm, konaklama, tarım, botanik ve hediyelik eşya gibi alanlarda yatırımcıya fırsatlar sunabilir. Biz de yatırımcılar için Antalya ve çevresinde yatırım yapılacak yeni konut projelerini, merkez ve köylerdeki satılık arazi fiyatlarını, semtlerdeki ikinci el konut fiyatlarını araştırdık…

İMARLI VE İMARSIZ ARAZİLER

2016 Antalya Expo organizasyonunun gerçekleştirileceği Aksu Beldesi’nde imarlı ve imarsız arazi bulmak mümkün. Aksu’da çok sayıda 2B vasfında arazi de var. Bölgede konut imarlı arsaların metrekaresi 350-400 TL civarında. Tarla vasfındaki arazilerin dönümü ise 16 bin ile 135 bin TL arasında değişiyor. Ticari arsaların metrekaresi ise 820 ile bin 500 TL arasında. 

Antalya’nın yeni yerleşim alanlarından olan Döşemealtı’nda villa ve konut arsalarının metrekaresi 230-250 TL’den satılırken, toplu konut yapacak kadar büyük arsalarının metrekaresi 350 TL’ye kadar çıkıyor. Ticari-konut arsaları 340-480 TL arasında, ticari arsalar ise 530 TL’den satılıyor.

Antalya’nın popüler bölgelerinden olan Konyaaltı’nda ise konut arsalarının metrekaresi bin 350 ile bin 600 TL arasında değişiyor. Turizm yatırımı da yapılabilen Konyaaltı’nda, turizm imarlı arazilerin metrekaresi 2 bin 500 euro’ya kadar çıkıyor. Yerleşim yerlerine yakın ve uzak yerlerde tarla ve bağ-bahçe vasfında arazi bulmak da mümkün. Konyaaltı’nda yerleşim yerlerine uzak bölgelerde tarla ve bağ-bahçelerin dönümü 10-15 bin TL’den satılırken, yerleşim yerlerine yakın ve ileride imara açılma ihtimali olan yerlerde dönümü 95 bin TL’den başlıyor 300 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Antalya’nın yeni konut projelerin üretildiği Mavikent, Muratpaşa, Kumluca, Kahyalar, Kepez ve Serik gibi yerleşim yerlerinde uygun fiyata satın alınabilecek imarlı arsalar var. Konut imarlı arsaların metrekaresi Mavikent’te 110 ile 165 TL, Kumluca’da 115-345 TL ve Kepez’de 250-800 TL arasında değişiyor. Serik’te ticari imarlı arsaların metrekaresi 270 TL’den, Kahyalar’da ticari-konut imarlı arsaların metrekaresi 130 TL’den alıcı buluyor. Gazipaşa’da villa imarlı arazilerin metrekaresi 65 TL’den, turizm imarlı arazilerin metrekaresi ise 2 bin 500 TL’den satılıyor. Konut imarlı arsaların metrekaresi 600 TL ile 750 euro arasında satılan Muratpaşa, Antalya’nın en pahalı yerleri arasında gösteriliyor. Muratpaşa’da tarla vasfında arazilerin dönümü 75 bin TL’den satılırken, merkeze yakın arazilerin dönümü 535 bin ile 570 bin TL’ye kadar çıkıyor.

ANTALYA’YA YAKIN KÖYLER

Antalya’nın yakın köylerinde tarla ve bağ-bahçe vasfındaki arazilerin fiyatları oldukça ucuz. Merkeze uzak olan Avdan, Hisarçandır, Yalınlıgediği, Tekke, İmrahor, Tavullar, Karamık, Küçüksöyle, Korkuteli, Ulucak Köyü, Esenpınar, Ekşili, Yeşilköy, Yukarıkaraman ve Aşağıoba köylerinde tarla vasfındaki arsaların metrekaresi 2-30 TL arasında değişiyor. Güloluk, Topallı, Kirişçiler, Elmalı, Çamlıca, Sarıabalı ve Kemerağzı gibi merkeze daha yakın köylerde ise tarla vasfındaki arazilerin dönümü 40 bin TL’den başlıyor ve 80 bin TL’ye kadar çıkıyor. Antalya’nın mesire alanı olarak geçen Düzlerçamı Mahallesi’nde bağ-bahçelerin dönümü 30 bin TL’den satılırken, merkeze uzak mahallelerinden Cumhuriyet’te tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 135 TL’den satılıyor.

YENİ KONUT PROJELERİ

Kepez, Konyaaltı, Çalkaya, Altınova, Belek, Yeşilbayır, Muratpaşa ve Lara, Antalya’nın yeni konut projelerinin yapıldığı yerler. Karşıyaka Evleri, Lavanda Evleri, AYT Park Villaları, Orion Residence, Sultan Konakları, Corner Loft, Casa Riva, Nova Residence, 07 Park Evleri, Melda Palace, Kanyon Suit Evleri, Ata Evleri, Garden Apartmanı, Prestige Park Evleri, Goden Life Evleri, Kepez Konakları II, Orkide Evleri, Aston Konutları, Green Garden, Silver Residence, Toros Park Evleri, Atlantis City, Hasan Bey Apartmanı, Riva Residence, Mavişehir Evleri ve Altınova Sitesi gibi birçok yeni projenin inşa edildiği Antalya’da, 59 bin TL’den başlayan fiyatlarla ev sahibi olmanız mümkün.
Konyaaltı, Belek ve Kepez’de satışı devam eden Greenside Villaları, Lüks Golf Villaları, Taş Malikane, Villa Deren, Belek Villaları ve Free Life Villaları gibi yeni projelerde, fiyatlar 795 bin TL’den başlıyor bir milyon 375 bin TL’ye kadar çıkıyor.

İKİNCİ EL KONUTLAR

Antalya’da Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa gibi semtlerde ikinci el en ucuz 1+1 daireleri Kepez’den satın alabilirsiniz. Kepez’de 45 ile 75 metrekare arasında farklı büyüklüklerdeki 1+1 dairelerin fiyatı 44 bin ile 77 bin TL arasında değişiyor. Konyaaltı’nda 50 ile 80 metrekare arasında farklı büyüklüklerdeki 1+1 daireler için 112 bin TL ile 65 bin euro isteniyor. Muratpaşa’da 70-80 metrekare büyüklüğünde 1+1 daireler ise 125 bin ile 220 bin TL’den satılıyor.

Konyaaltı’nda 80 ile 120 metrekare büyüklüğünde ikinci el 2+1 dairelerin fiyatları, 158 bin TL ile 85 bin euro arasında değişiyor. Kepez’de 75 ile 120 metrekare arasında farklı büyüklüklerdeki 2+1’lerin fiyatı ise 58 bin TL’den başlıyor ve 166 bin TL’ye kadar çıkıyor. Muratpaşa’da ise 90 ile 150 metrekare arasında farklı büyüklükteki 2+1’lerin fiyatı, 120 bin ile 490 bin TL arasında değişiyor.

Konyaaltı’da 125 ile 220 metrekare arasında farklı büyüklükte ikinci el 3+1 daireler, 125 bin ile 500 bin TL’den satılıyor. Muratpaşa’da 95 ile 200 metrekare arasında farklı büyüklükteki 3+1’lerin fiyatı 75 bin ile 400 bin TL ve Kepez’de 110 ile 160 metrekare arasındaki 3+1’lerin fiyatı da 78 bin ile 300 bin TL arasında değişiyor.

GENİŞ AİLELER İÇİN

Geniş bir aileniz varsa ve daha büyük bir ev arıyorsanız Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa’da ikinci el 4+1, 4+2, 5+1, 5+2 ve 6+1 daire seçenekleri de var. Kepez’de 160-220 metrekare aralığındaki 4+1 daireler 138 bin ile 235 bin TL’den satılırken, Konyaaltı’nda 165-320 metrekare aralığındaki 4+1, 4+2, 5+1 ve 5+2 daireler 185 bin ile 450 bin euro’ya satılıyor. Muratpaşa’da 165-360 metrekare arasında farklı büyüklükte 4+1, 5+1 ve 5+2’lerin fiyatı ise 185 bin ile 750 bin TL arasında değişiyor.

KARŞIYAKA EVLERİ

Nar Yapı’nın Antalya Kepez’de inşa ettiği Karşıyaka Evleri, 16 dairelik butik bir proje. 60 ile 85 metrekare büyüklüğünde 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri sunulan projede, bahçe katı giriş daireleri 60 bin TL’den ve normal daireler ise 85 bin TL’den satılıyor. Bahçe aydınlatma sistemi olan projede, otopark da mevcut.
Satış ofisi: 0242 334 46 93    Web: nar-yapi.com

LAVANDA EVLERİ

Pektaş İnşaat’ın Antalya Konyaaltı’nda 13 bin 800 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Lavanda Evleri’nde, 233 ile 341 metrekare büyüklüğünde 4+1 ve dubleks daire seçenekleri sunuluyor.
Sekiz bin metrekare yeşil alan bulunan projede, resepsiyon, yürüyüş yolları, bisiklet yolu, yüzme havuzu, çocuk havuzu, kapalı havuz, fitness merkezi, hamam, sauna, bar, kafeterya, tenis-basket-voleybol sahası ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş.
Satış ofisi: 0242 229 80 50    Web: lavandaevleri.com

AYT PARK VİLLALARI

AYT Group’un Antalya Yeşilbayır’da 5 bin 390 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği AYT Park Villaları projesinde, 16 ikiz villa bulunuyor. 300 metrekare kullanım alanına sahip olan villaların fiyatları ise 250 bin euro’dan başlıyor.
Projede, açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, yürüyüş yolları, otomatik bahçe sulama sistemi, bahçe aydınlatma sistemi, güneşlenme terası, açık otopark, sauna, fitness salonu gibi sosyal donatı alanları var.
Satış ofisi: 0242 326 27 02    Web: aytgroup.com

ORION RESIDENCE

Gürdal Yapı’nın Antalya Konyaaltı’nda inşa etiği Orion Residence, dört blokta 87 daireden oluşuyor. Denize bin 300 metre uzaklıktaki projede, 1+1, 2+1 ve 3+1 dubleks daire seçenekleri sunuluyor. Projede, daire fiyatları 60 bin ile 68 bin euro arasında değişiyor. Projede, yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun parkı, fitness merkezi, sauna ve kapalı otopark gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.
Satış ofisi: 0242 259 54 03    Web: gurdalyapi.com.tr

SULTAN KONAKLARI

Gürdal İnşaat’ın Antalya Kepez’de inşa ettiği projenin birinci etabında yaşam başlamış. 99 daire bulunan projenin ikinci etabında, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunuluyor. Daire fiyatları 55 bin ile 69 bin euro arasında değişen projeden, kefilsiz 60 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün. 24 saat güvenlik hizmeti sunulan projede, yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, güvenlik, yürüyüş yolları, fitness salonu, sauna, oyun parkı, basketbol sahası ve tenis kortu gibi sosyal alanlar yer alıyor.
Satış ofisi: 0242 259 54 03    Web: gurdalyapi.com.tr

CORNER LOFT

Özpınarlar İnşaat Grubu’nun Antalya Muratpaşa Termessos Bulvarı’nda 9 bin 550 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Corner Loft projesinde, beş blokta 126 daire ve 12 ticari birim bulunuyor. 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan projede, yüzme havuzu mevcut.
Satış ofisi: 0242 316 73 93    Web: ozpinarlar.com.tr

CASA RIVA
Özpınarlar İnşaat Grubu’nun Antalya Konyaaltı Boğaçay mevkiinde 13 bin 455 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Casa Riva projesinde, sekiz blok ve 64 daire yer alıyor. 4+1, 5+1 bahçe dubleksi ve 6+1 bahçe dubleksi seçenekleri sunulan projede, büyük bir yüzme havuzu bulunuyor.
Satış ofisi: 0242 316 73 93    Web: ozpinarlar.com.tr

NOVA RESIDENCE
Özpınarlar İnşaat Grubu’nun Antalya’da Düden Çayı kıyısında Lara mevkiinde 10 bin 725 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Nova Residence projesinde, 15 blokta 135 daire ve beş villa bulunuyor. 2+1, 3+1, 4+1 ve villa tipi ev seçenekleri sunulan projede yüzme havuzu mevcut.
Satış ofisi: 0242 316 73 93    Web: ozpinarlar.com.tr

07 PARK EVLERİ
Maviler İnşaat’ın Antalya Konyaaltı’nda 3 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği 07 Park Evleri’nde, iki blokta 104 daire bulunuyor. 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri sunulan projede, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, bahçe, spor salonu ve sauna gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş.
Satış ofisi: 0242 345 17 95

MELDA PALACE
Empa İnşaat’ın Antalya Konyaaltı’nda 7 bin 700 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Melda Palace projesinde, beş katlı beş blokta 130 daire bulunuyor. 70 ile 200 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 276 bin ile 754 bin TL arasında değişiyor.
Her dairede akıllı ev ve otomasyon sistemi ve 24 saat güvenlik hizmeti bulunan projede, yüzme havuzu, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, masaj odaları, yoga ve pilates alanı, güzellik salonu, çocuk oyun parkı ve kafeterya gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş.
Satış ofisi: 0242 324 30 36    Web: meldapalace.com

Murat EKİN / Realty World Green Gayrimenkul
“Antalya’ya yatırım yapan kaybetmez”

Antalya 2016 Botanik Expo’su, her şeyden önce Aksu’yu ön plana çıkarıyor. İmar problemleri olan bölgede bu vesile ile problemler çözülür. Aksu, Antalya’nın merkezine 10 kilometre mesafede. Dolayısıyla Antalya’da da ciddi bir hareket olur. Orta ve uzun vadede Antalya’ya gelen yabancı turist profilinde çeşitlilik artar. Son yıllarda bölgeye Ürdün, İran ve Katarlı yatırımcıların ilgisi hayli arttı. Kazak yatırımcılar ise futbol sahası yapmak için büyük arazi arayışlarını sürdürüyor. Bu yıl eklenecek 32 bin yatakla birlikte Antalya yaklaşık 650 bin yatak kapasitesine ulaşacak. Expo için gelecek turistler rahatlıkla ağırlanabilir. Antalya’da hiçbir yatırımcı kaybetmez. Arsa, arazi ve tarla gibi gayrimenkullere yatırım yapabilirler. Aksu’ya yakın Solak, Dumanlar, Kurşunlu ile havaalanına yakın Altıntaş Keşirler ve Boztepe köylerine yatırım yapılabilir.

Bülent AKKUŞ / Önsa Homes
“Keşirler’e yatırım yapın”

Expo, Antalya’ya bazı şeyler doğru uygulanırsa çok şey kazandırır. Öncelikle bilinilirliği daha da artar. Antalya’nın en büyük eksikliği kültür turizmi. Expo kanalı ile bölgenin kültür dokuları tanıtılır ise ilimiz çok şey kazanır. Bu yabancı yatırımcıyı da bölgeye çeker. Kepez ve Kurna da yapılaşma artık tamamlandı. Aksu, Kemerağzı, Keşirler ve Boztepe’ye yatırım yapılabilir. Keşirler, geleceğin Ataköy’ü gibi bir yer. Hem havaalanına hem Expo alanına ve hem de Kundu’daki turistik bölgelere çok yakın bir yer. İmar sıkıntısı var ama belediye bu sorunları çözmeye çalışıyor. Profesyonel olarak uzun vadeli yatırım düşünülüyorsa, tarım turizmini de yatırım yapılabilir. Birçok bölgede gelişen tarım turizmi Antalya’da henüz hiç yok.

Celal ÇETİN / RE/MAX Adora 
“Yatırımcıya Kırcami’yi öneriyorum”

Antalya’da gelişen iki sektör var, biri turizm diğeri ise seracılık. Son yıllarda organik seracılığa yatırım hayli arttı. Ama normal bir serayı 5 bin TL’ye kuruyorsanız, organik bir sera için en az 50 bin TL harcamanız gerekiyor. Aksu tarafında Antalya-Alanya yolu üzerinde çok uygun fiyata tarım arazisi bulmak mümkün. Özellikle Botanik Expo’nun Antalya’da düzenleneceğinin duyulmasından sonra Aksu tarafında çok büyük haraketlilik oldu. Küçük yatırımcı, Aksu ve çevresinde hala uygun fiyata arazi bulabilir. Konut ve yazlık çok fazla olduğu için getirisi çok düşük. Yatırımın geri dönüşü nerede ise 30 yılı buluyor. Ama ticari gayrimenkul satın alırsanız 16-17 yılda yatırımınızı geri alabilirsiniz. Ben yatırımcıya Kırcami bölgesini öneriyorum. Kırcami, Aspendos-Perge ve havaalanı arasında kalan 15 milyon metrekarelik bir alan. Belediye tarafından yeniden planlanan bir bölge ve 20 yıldır imara açılması için bekleniyor. İmarın çıkması için sonuna gelindi. Kırcami’ye yatırım yapmak için uzman olmaya bile gerek yok. 

Özgür ACAR / ACK Gayrimenkul
“Doğacı ve Yurtpınar’a talep çok”

Expo organizasyonu turistik açıdan Antalya’ya çok şey kazandırır. Antalya’da arazi yatırımı yapan kazanır. Aksu ve civarında arazi arayan çok. Turistik tesis için değil ama arsa, daire ve yazlık için arsa arıyorlar. Aksu’ya yakın Doğacı Köyü’nde hem arsa hem tarım arazisi almak isteyenler var. Expo alanına yakın dört-beş köye ilgi çok fazla. Bu köylerden Yurtpınar biraz daha çok talep görüyor. 

Selcen DÖNMEZ / RE/MAX Limit
“Antalya’nın her bölgesine yatırım yapılabilir”

Antalya’nın içi dolduğu için çevreye doğru hızla genişliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi bazı bölgeleri imara açmak için çalışma yapıyor. Aksu Kemerağzı bölgesine imar gelmek üzere. O yüzden de Kemerağzı oldukça değerlendi. İnsanlar nasıl olsa imar gelecek diye zamanında yatırım yaptı. Antalya’yı imarlı ve imarsız bölgeler diye ikiye ayırmak lazım. Örneğin Kırcami bölgesinde de imar sorunları var ama bu sorunlar çözülmek üzere. Konyaaltı’nın Çakırlar bölgesine de imar verilmeye çalışılıyor. Kundu’da sahilde yer kalmadı ama bölge arkaya doğru hızla genişliyor. Konaklar bölgesinde ise inşa edilecek olan Boğaçay Köprüsü’ne yakın yerlere çok talep var.

Para Dergisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.