Ana içeriğe atla

TEKNE VE YATTA ÖTV KALDIRILDI

Gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV de herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırlandı.

Shooting Star By Danish Yachts  HD Yacht Wallpaper 1321×814 Wallpaper

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, tüm elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyaların yüzde 6,7 olan  ÖTV oranı 30 Nisan'a kadar sıfırlandı.
ÖTV'NİN KALKTIĞI ÜRÜNLER
Kararla birlikte klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, gıda ve meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV 30 Nisan'a kadar kalktı. Listede televizyon yer almadı.
beyaz eşya ile ilgili görsel sonucu
ÖTV'nin yüzde 6,7'den sıfıra çekilmesiyle fiyatlarda da bu oranda (yüzde 6,7) indirim yapılması bekleniyor. 
TEKNE VE YATTA ÖTV SÜRESİZ KALDIRILDI
Kararla birlikte gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV de herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırlandı.
AĞBAL: BÜTÇEYE MALİYET 1 MİLYAR LİRA
Düzenlemelerin bütçeye etkisiyle ilgili açıklamayı Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptı. Ağbal, ÖTV ve KDV'de yapılan düzenlemelerin bütçeye yaklaşık 1 milyar liralık maliyeti olacağını söyledi. Ağbal, "Satış hacimlerindeki artışla bu maliyet daha da aşağı tutarlarda kalacaktır" dedi.
OTOMOBİLLERE ZAM GELDİ
Hükümet araçların ÖTV oranları üzerinde bu sene başında bir düzenleme yaparak araçların büyük bir bölümünden alınan vergi tutarını artırmıştı. Artık 1.6 motora kadar olan ÖTV matrahı 40 bin TL’yi aşmayan otomobillerden yüzde 45, ÖTV matrahı 40 bin ile 70 bin TL arasındaki 1.6 motoru aşmayan otomobillerden yüzde 50 oranında ÖTV alınıyor.
İlgili resim
Motor hacmi 1.6-2.0 litre arasında olan otomobillerden ise ÖTV matrahı üzerinden yüzde 100 ÖTV alınmaya başlandı. Önceden bu oran yüzde 90’dı. ÖTV zammının ardından otomobilleri yüzde 3-3.5 arasında zam geldi.
Kasım 2016 öncesi otomobillerden sadece motor hacimlerine göre ÖTV alınıyordu. Buna göre motor hacmi 1.6 litreden düşük otomobillerden yüzde 45, motor hacmi 1.6-2.0 litre olan otomobillerden yüzde 90, 2.0 litre üzerindekilerden ise yüzde 145 vergi alınıyordu.
ESNAF 13 BİN 720 TL ÖTV ÖDÜYOR
Piyasadaki ucuz hafif ticari sıfır kilometre bir araca sahip olmak isteyen bir kişi 49 bin 700 TL ödüyor. Buna göre aracın vergisiz fiyatı 30 bin 490 TL’ye geliyor. Aracın üzerine vatandaş 13 bin 720 TL ÖTV ödüyor. Araç için 5 bin 488 TL’de KDV ödeniyor. Fakat yeni düzenlemeyle kapalı iç hacmi 2.83 metreküpü geçmeyen bir yat alan varlıklı vatandaş bundan böyle ÖTV ödemeyecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.