Ana içeriğe atla

SÜPER LİG A.Ş. İÇİN İMZALAR ATILDI

Yayın ve diğer tüm haklarda kulüplere imza yetkisi sağlayacak olan Süper Lig AŞ modeli için imzalar atıldı.



Kulüpler Birliği Vakfı, teröre karşı birlik çağrısı ve Süper Lig AŞ'nin işleyiş esasları üzerine istişarede bulunmak üzere İstanbul'da toplandı.

Çırağan Palace Kempinski Otel'de gerçekleştirilen toplantının ardından düzenlenen "Kulüpler Birliği Vakfı Süper Lig AŞ" paneli öncesi kulüp başkanlarını sahneye davet eden Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, teröre karşı kol kola hatıra fotoğrafı çektirerek, birlik çağrısında bulundu.

Göksel Gümüşdağ, panel öncesi yaptığı açıklamada ise Süper Lig AŞ için 18 kulüp başkanının ıslak imza attığını söyledi.

Kulüplerin, Süper Lig AŞ'nin zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi konusunda hemfikir olduğunu vurgulayan Gümüşdağ, "18 Süper Lig kulübünün bu düşüncesini, başkanlar düzeyinde ıslak imza altına almış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz." dedi.

'Kulüplerin daha fazla gelire ihtiyacı var'

Gümüşdağ, geride kalan yıl mayıs ayında Türkiye Futbol Federasyonunu ziyaret ettiklerini ve bir mutabakat zaptı imzaladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 1,5 senedir geliştirmekte olduğumuz Süper Lig AŞ modeli, doğal olarak öncelikle yayın haklarıyla ilişkilendirildi ve kamuoyunda kulüpler sanki sadece daha fazla gelir elde etmek için böyle bir işin içindeymiş gibi bir hava oluşturuldu.

Bu kesinlikle doğru değil. Tabii ki yayın ihalesi modelin bir parçası ama bizim amacımız kesinlikle bundan ibaret değil."

Kulüplerin birçoğunun zor durumda olduğunu belirten Gümüşdağ, "Türk futbolunun profesyonelce yönetilmesinin yanı sıra mali disiplin ve kaynakların efektif yönetimi konusunu, en az yayın ihalesi kadar önemsiyoruz.

Kulüplerin daha fazla gelire ihtiyaçları var ama aynı zamanda parayı nasıl harcadıklarının da denetlenmesi gerekiyor. Yanlış stratejiler sonucu para harcama yöntemleri, kulüpler ve futbol ekonomisi için büyük krizlere sebep olabiliyor.

İşte bunu engelleyecek dürüst, adil, şeffaf bir sisteme ihtiyaç var ve bunu tüm kulüpler kabul ediyor. Gerekli kanun çıktıktan sonra bu misyonu yönetecek sistemin adı, Süper Lig AŞ'dir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.