Ana içeriğe atla

DEV HAVALİMANI İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın Yap-İşlet-Devret modeli kapsamındaki ihalesi iptal edildi.



Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre havalimanı Devlet Hava Meydanları (DHMİ) tarafından kuruluş öz kaynaklarından karşılanmak üzere yapılacak.
DHMİ, 14 Aralık 2015'te yayımladığı bir ilanla Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ihalesinin yeni ihale tarihi daha sonra ilan edilmek üzere ileri bir tarihe ötelendiği duyurmuştu.

Başbakan Yardımcısı Elvan, dün yaptığı açıklamada Çukurova Havaalanına ilişkin Yüksek Planlama Kurulu kararı alındığını belirterek, "Bir iki hafta içerisinde de ihaleye çıkmayı hedefliyoruz" demişti.

DHMİ'nin bugün gazetelere verdiği ilanda şöyle denildi:
'Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi, 14 Aralık 2015 tarihli 29562 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ilan metli ile ihalenin tarihi bilahare ilan edilmek üzere ileri bir tarihe ötelendiği duyurulmuştur. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi'nin Yap-İşlet-Devret modeli kapsamından çıkartılarak DHMİ tarafından kuruluş öz kaynaklarından karşılanrmak üzere yapılacağından ihale kararı iptal edilmiştir.' 

Havalimanı ihalesi 15 Aralık 2011 tarihinde yapılmıştı. İhaleyi en iyi teklifi 357 milyon Euro ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Koçoğlu Grubu'na bağlı Skyline Havacılık ile Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. 

Yer tesliminden itibaren iki yıl içinde tamamlanması planlanan proje için 50 milyon Euro'luk yatırım yapılmasına rağmen müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz nedeniyle durmuştu. DHMİ sözleşmeyi geçen yıl ağustos ayında fesh etmişti.

YILLIK KAPASİTESİ 15 MİLYON YOLCU

Projede Adana-Mersin bölgesine hizmet verecek havalimanının 15 milyon yolcu/yıl kapasite ile açılması hedeflenmişti. 3500 metre uzunluğunda ve 60 metre eninde piste sahip olacak Çukurova Havalimanı'nın kapasitesi 30 milyon yolcu/yıla çıkartılması öngörülüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.