Ana içeriğe atla

YEMEKSEPETİ CEO'SUNDAN YENİ YATIRIM

Bu dönemde gelecek vaadeden yatırımları anlatan Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, kendisinin yatırım yapacağı alanları açıkladı.



Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi’nde konuşan Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Yemeksepeti hikayesinde tutkunun önemini vurgulayarak, işin başında ısrarla devam edip, yılmadan çalıştıklarını anlattı.

Fortuneturkey.com.’un haberine göre, İnsana yatırımı çok doğru yaptıklarını ve iş görüşmelerinin hepsine girdiğini  ifade eden Aydın, grup kültürünün çok önemli olduğunu, hayatta tutkusu olan, öğrenmekten yılmayan, kendisiyle barışık, iyi niyetli ve çalışkan insanlarla çalışmayı tercih ettiklerini ve onlarla beraber Yemeksepeti’ni bu noktaya getirdiklerini söyledi.

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “’2001 yılında acayip bir proje yakaladık. 2015 yılında Yemeksepeti.com dünyadaki tüm firmaları satın alıp yemek siparişi anlamında dünyanın Google’ı olabilirdi. Belki Türkiye’den çıktığımız için belki de dönemde vizyonumuz farklı olduğu için finansal enstrümanların desteğini arkamıza alıp bu noktaya gelemedik. Bizi alan firma 2011 yılında kurulan bir firma. Yemeksepeti.com sipariş sayısı anlamında en büyük operasyonları. Türkiye’den bir firmanın çıkıp da dünyada 3. olması çok büyük bir başarı. İlk 9-10 seneyi daha global bir vizyonla atlatabilseydik dünyaya hükmediyor olabilirdik. Modeli çok erken yakaladık. Bir çok firmanın öncesinde örnekleri vardır. Yemeksepeti’nden önce benzer bir model yoktu.”

Türk halkının doğru şekilde konumlandırıldığı takdirde çok ciddi şekilde adaptasyon gösterebildiğine dikkati çeken Aydın, inovasyonun işin içine doğru serpiştirildiğinde katma değer yaratacak potansiyelin olduğunu söyledi.

Mobilin önünde herhangi bir şeyin durmasının mümkün olmadığını dile getiren Aydın, Yemek Sepeti’nde mobil sipariş oranının yüzde 60′ın üzerinde olduğuna işaret etti.

“Mobil ayağı olmayan bir proje içerisinde yer almazdım” diyen Aydın, kitlelerin bir araya gelip bir şeyleri değiştirebileceği modellerin popülerliğini koruyacağını belirtti.

Aydın, verimlilikle ilgili projelerle ilgilendiğini anlatarak, “Eşyaların interneti popüler olacak. Bulut bilişim öne çıkıyor. Tüm pazarlama iletişimi entegre olarak tek bir yerden yapılacağı iletişimler ön plana çıkıyor olacak. Bazı düşüncelerin aksine özellikle kaliteli içeriğin her zaman çok önemli olacağını düşünüyorum. Kaliteli içerik her zaman önemli olmaya devam edecek. Bu konuda yatırım yapmayı düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.



NEVZAT AYDIN’DAN GİRİŞİMCİLERE TAVSİYELER

Ayrıca Fortune Türkiye’nin sorularını yanıtlayan Nevzat Aydın, ”Doğru proje ve inandığım girişimci bir araya geldiğinde, o işe yatırım yapmayı değerlendiriyorum. Bu dönemde özellikle büyük veri, bulut tabanlı hizmetler, nesnelerin interneti ve mobil ile bağlantılı iş modellerinin gelecek vadettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: ”Girişimcilik, sahip olduğunuz tutkuyu alıp, insanların hayatını değiştirecek iş fikirlerine dönüştürmektir. İçinizdeki tutkuyu, insanların hayatını ve yaşayış şekillerini “Bu olmadan önce ne yapıyormuşuz?” dedirtecek şekilde değiştirebilmelisiniz.

AYDIN’IN TAVSİYELERİ 

Hayallerinizin peşinden koşun.

Kendinize büyük hedefler koyun.

Engellerin çözümü, ararsan mutlaka var.

GİRİŞİMCİNİN EN ÖNEMLİ 3 BECERİSİ:

Tutku, yenilikçilik, sabır

EN ÇOK YAPILAN HATALAR: 

Bundan bir 10 yıl öncesine kadar start-up’ların başarıyı yakalayabilmesi iyi bir fikri olması yetiyordu. Bugün ise, bundan daha fazlasına ihtiyaç var. Girişimcilerin yaptığı belli başlı hatalar arasında, aceleci davranmak, fikrinin tüm boyutlarını aynı anda hayata geçirmeye çalışıp fikrin içinde kaybolmak, özgün fikrini yeni ihtiyaçlar ve eğilimler doğrultusunda geliştirmeyi ihmal etmek, kullanıcılar için hayati önem taşıyan güven duygusunu kurmayı geri plana atmak ve yatırımın dengelerini yeterince anlamadan işe girişmek sayılabilir.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.