Ana içeriğe atla

BOYNER GRUP'TAN YENİ BULUŞ

Adını sık sık yeni fikirler ve ‘icat çıkarmakla’ duyuran Boyner Grup, yeni bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.


Boyner Grubu, yeni bir icat daha çıkardı. Sosyal fayda sağlayacak projeler ile bağışçıları ‘Buluşum’ platformunda bir araya getirmek için çalışmalara başladı

Kulağıma gelen bilgilere göre ‘yeni fikir’, sosyal fayda sağlayacak projeleri bağışçıların desteğiyle hayata geçirmeye dayanıyor. ‘Buluşum’ ismi verilen yapılanma, sosyal fayda sağlayacak ve sürdürülebilir projeler ile bu projeleri destekleyecek kişi ve kurumları bir araya getiriyor. Tıpkı iş girişimcilik fikirlerini, yatırımcılarla buluşturan yapılar gibi çalışacak olan ‘Buluşum’, faydalı sosyal sorumluluk projelerini destekleyecek.

SOSYAL İNOVASYON

Buluşum’da toplumsal gelişimin önünü açacak fikir ve projeleri tanıtmak ve destek toplamak mümkün olacak. Dileyen bağışçı, kendine göre en faydalı bulduğu ve beğendiği fikri destekleyerek çözümün bir parçası olabilecek. Buluşum sosyal girişimcilerle, onların fikirlerine destek olmak isteyen bağışçıları bir araya getirirken, sosyal inovasyonların gelişmesine katkı sağlamayı da hedefliyor.

BAĞIŞ KÜLTÜRÜ

Boyner Grup projelere fon desteği verirken, projeleri ‘crowd funding’ denilen kitlesel fonlamaya da açacak. Buluşum, sadece Boyner Grup’un değil, herkese açık stratejik bir bağış platformu olacak. Herkes kendi gücü ve imkanı ölçüsünde toplumsal projelere katılımı sağlayabilecek. Böylece bireysel bağışçılık kültürünün geliştirilmesi de hedefleniyor.

Pek çok insanın hayır yapmak istediğinde kurum seçmekte zorlandığı bir gerçek. Toplumsal fayda sağlayacak fikirlere destek olmayı etkili bir sosyal sorumluluk projesi gibi de, bir hayır işi gibi görmek de mümkün.

BOYNER VAKFI KURULDU

Öte yandan Boyner Vakfı da resmi olarak kuruldu. ‘Buluşum’dan önce ‘Boyner Vakfı’nın kurulduğu duyumunu aldım. Bu duyum beni ‘Buluşum’a götürdü. Söz konusu faaliyetleri yürütebilmek için, yasal olarak ‘vakıf’ kurulması gerekiyormuş. Buluşum projesinin yürütülmesi, kitlesel fonlama yönteminin hayata geçirilmesi için kurulan vakfın, elbette ki tek amacının bu olması beklenemez. Boyner ailesi, sosyal sorumluluğa bakışlarını gelecek nesillere taşıyarak, sürekliliğin sağlanması için zaten vakıf kurmak istiyormuş. Gelecek yıllarda, vakfın daha da aktif olacağı kulağımıza gelen bilgiler arasında.
Demet Cengiz/Sözcü

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.