Ana içeriğe atla

KUVEYTLİLERDEN HİSSELERİNİ GERİ ALDI

Dünya’nın en büyük çipura ve levrek üreticisi Kılıç Deniz Ürünleri, 2010 yılında ortaklık yaptığı NBK (National Bank of Kuwait)’den hisselerini geri aldı.



Dünya’nın en büyük çipura ve levrek üreticisi, ülkemizin ve Avrupa’nın lider su ürünleri kuruluşu Kılıç Deniz Ürünleri, 2010 yılında ortaklık yaptığı NBK (National Bank of Kuwait)’den hisselerini geri aldı. 

Kılıç Deniz Ürünleri, 5 yıldan bu yana NBK’de bulunan yüzde 20 oranındaki hissesini tekrar bünyesine katmak üzere Rekabet Kurumu’na başvurdu ve hisselerini geri aldı.

Kılıç Deniz Ürünleri, NBK ile olan işbirliğini, 2009 yılında imzaladığı kredi anlaşması ile başlattı. NBK, bu anlaşmadan bir yıl sonra, bünyesindeki Statum Investment adlı yatırım fonu vasıtasıyla Kılıç Deniz’in yüzde 20 hissesine ortak oldu.

Aradan geçen süre zarfında her iki taraf da önemli getiriler ve faydalar sağladı. Yatırım fonu, ortaklık yaptığı beş yıllık bu süreçte önemli gelirler elde ederken, Kılıç Deniz de yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımlarıyla büyümesini sürdürdü.

Dünya genelinde yatırım fonlarının maksimum beş yıl süren ortaklıklar gerçekleştirmesi nedeniyle taraflar, 2015 yılı ortalarında hisse devri için masaya oturdular. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması sonrasında Kılıç Deniz, yüzde 20’lik hissesini geri almak üzere yasa gereği Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu ve hisselerini geri aldı. 

KILIÇ HOLDİNG’İN “AMİRAL GEMİSİ” 

Su ürünleri sektörünün duayenlerinden Orhan Kılıç, ilk balık çiftliğini 1991'de Bodrum Salih Adası’nda kurmuş ve yıllık 30 ton kapasiteyle çipura üreterek işe başlamıştı. Orhan Kılıç, 1993 yılında kurumsallaşma kararı alarak Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş.’yi kurdu ve şirketi, Kılıç Holding’in “Amiral Gemisi” yapmayı başardı.

Günümüzde yıllık 40 bin ton üretim kapasitesine ulaşan ve 5 kıtada 40’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Kılıç Deniz’in, Türkiye'nin yanısıra Tunus, İtalya ve ABD ve Arnavutluk'ta da yatırımları bulunuyor.

AB’de ilk kez orkinos üretmeyi başaran Kılıç, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2014 yılı verilerine göre gerçekleştirdiği araştırmada Türkiye'nin "İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 82 basamak birden yükselerek, 245. sırada yer aldı.

Kılıç, 2014 yılında gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce her yıl verilen “İhracat Ödülü”nü “Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri” kategorisinde, üst üste beşinci kez kazandı.

Yaklaşık 2 bin kişiye de istihdam sağlayan şirket, Muğla ilinde de açık ara vergi şampiyonu oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.