Ana içeriğe atla

58 MİLYAR DOLAR GELİR;13,6 MİLYAR DOLAR NET KAR

Teknoloji şirketi Apple'ın, ikinci çeyrek net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak, 13,6 milyar dolara çıktığı bildirildi

Apple, 2015 mali yılının ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, şirket ocak-mart dönemini kapsayan ikinci çeyrekte 58 milyar dolar gelir ve 13,6 milyar dolar net kar elde etti.

Apple’ın ikinci çeyrek geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27, net karı da yüzde 33 arttı. Apple, 2014′ün ikinci çeyreğinde 45,6 milyar dolar gelir ve hisse başına 1,66 dolarla 10,2 milyar dolar net kar açıklamıştı. Şirketin söz konusu dönemdeki gelirine ilişkin piyasa beklentisi 56,1 milyar dolar düzeyindeydi. Ayrıca, Apple’ın 2,33 dolar olarak açıklanan hisse başına net karı da 2,16 dolarlık piyasa beklentisini geride bıraktı.

61 milyondan fazla iPhone satıldı

Apple’ın, Wall Street beklentilerini aşan bilançosunda iPhone satışları önemli rol oynadı. Şirketten yapılan açıklamada, 1 Ocak-28 Mart’ta satılan iPhone sayısının, 61 milyon 170 binle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 arttığı kaydedildi.

Apple, mali yılın ilk çeyreğinde ise 74 milyon 500 bin adet iPhone satışıyla tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Öte yandan, şirketin iPad satışları 12 milyon 600 bine gerileyerek, yaklaşık 14 milyon seviyesindeki beklentinin altında kaldı. Apple bir önceki çeyrekte ise 16 milyon 400 bin adet iPad satmıştı.

Apple’ın Üst Yöneticisi Tim Cook, yaptığı açıklamada, iPhone’un devam eden başarısından duyduğu memnuniyete işaret ederek, “iPhone’a geçiş yapan insan sayısındaki artışın hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu görüyoruz” ifadesini kullandı.

Bu arada, Apple’ın gün içinde yaklaşık yüzde 2 değer kazanan hisseleri, borsa kapanış saatinden sonra açıklanan finansal sonuçların ardından yüzde 1,3 daha yükselerek 134,39 dolara çıktı.

SADECE KÂRI DEV ŞİRKETLERE BEDEL

Apple sadece 3 aylık kârı ile bile birçok Türk şirketini geride bıraktı. Geçen yılın verilerine göre Türk şirketlerinin piyasa değerleri şöyle:

1-Garanti 11,7 milyar dolar
2-Turkcell 11,4 milyar dolar
3-Akbank 10,6 milyar dolar
4-Türk Telekom 9,4 milyar dolar
5-Enka İnşaat 9,3 milyar dolar
6-Koç Holding 9,2 milyar dolar
7-İş Bankası 8,6 milyar dolar
8-Sabancı Holding 7,2 milyar dolar
9-Yapı Kredi Bankası 6,6 milyar dolar
10- Halkbankası 6,4 milyar dolar
11-BİMAŞ 5,5 milyar dolar
12- Tüpraş 4,4 milyar dolar”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.