Ana içeriğe atla

KOÇ HOLDİNG'İN 9 AYLIK GELİRİ PARMAK ISIRTTI



Koç Holding, 2011 yılının ilk dokuz ayında toplam satış gelirlerini %43 artırarak 54.930 milyon TL’ye ulaştı.

Koç Holding, 2011 yılının ilk dokuz ayında toplam satış gelirlerini %43 artırarak 54.930 milyon TL’ye; faaliyet karını %35 artırarak 4.372 milyon TL’ye, azınlık payı sonrası net karını ise %16 artırarak 1.653 milyon TL’ye yükseltti.
Koç Holding, 2011 yılının ilk 9 ayında 1 milyar 653 milyon lira azınlık payı sonrası net kar açıkladı.
      Koç Holding'den yılın ilk 9 aylık finansal sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Holding'in bu dönemde toplam satış gelirlerini yüzde 43 artışla 54 milyar 930 milyon liraya ve faaliyet karını yüzde 35 artışla 4 milyar 372 milyon liraya çıkardığı bildirildi.
      Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, yaptığı değerlendirmede, 2011 yılının son çeyreği itibariyle küresel ekonominin çok zorlu bir dönemden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:
      ''Bir yandan Avrupa ekonomisine ilişkin belirsizlikler, bir yandan gelişmekte olan ülkelerde ekonomilerin soğuma eğilimlerini gösteren veriler, bir yandan da Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki siyasi yeniden yapılanma önümüzdeki dönemin oldukça zor bir süreç olacağını gösteriyor. Bu dönemde risklerimizi iyi yönetmeli, uzun vadeli ve karlı büyüme stratejilerine odaklanmalı, sektörlerimizi ve rekabeti global ölçekte analiz ederek bu konjonktürün getireceği fırsatları da en iyi şekilde takip etmeliyiz. Küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Aldığımız tedbirler, yatırımlarımız ve güçlü bilançomuzla bu dönemden güçlenerek çıkmayı hedefliyoruz.''
     
    ''Yatırım fırsatlarını kovalıyoruz''
    
     Durak, yaşanılan bu zor döneme karşın uzun vadeli hedeflerinden taviz vermeksizin odaklandıkları tüm sektörlerde yatırımlarına devam ettiklerini, Türkiye ekonomisine değer katacak ve şirketlerinin global piyasalarda tanınmasını sağlayacak yatırım fırsatlarını kovaladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
      ''Ülkemizin potansiyeline olan inancımızla, gerekli olan durumlarda borçlanarak büyük ölçekli yatırımlara imza atmaktan kaçınmıyoruz. Geçtiğimiz ay Tüpraş'ın 2,4 milyar dolarlık yatırımı için yaklaşık 2,1 milyar dolar tutarında borçlanma gerçekleştirdik. 10'un üzerinde global finans kuruluşunun katılımı ile oldukça iyi koşullarla sağladığımız bu kredi, böylesine zorlu bir ortamda Koç Topluluğu'na ve Türkiye ekonomisine duyulan güvenin önemli bir göstergesidir. Bir yandan mevcut iş kollarında büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz, bir yandan da fark yaratabileceğimize inandığımız yeni yatırım fırsatlarını takip ediyoruz.''
      Otomotiv sektörü için 2011'in rekor bir yıl olduğunu, dördüncü çeyrekte bu alandaki yatırımlarının hız kazanacağını, bir süredir ihracat yaptıkları ülkeleri çeşitlendirerek coğrafi risklerini azaltmayı hedeflediklerini ve otomotiv şirketlerindeki kapasite kullanım oranlarının yüzde 90'lı seviyelere yaklaştığını belirten Durak, 2012'nin ilk yarısında bir yavaşlama olsa dahi ikinci yarı itibariyle sektörün yeniden hız kazanacağına inandıklarını ifade etti.
      Turgay Durak, Türkiye'deki taşıt sahiplik oranlarının henüz çok düşük olduğunu ve istikrarlı bir ekonomik büyüme ortamında otomotiv sektörünün de büyümeye devam edeceğini öngördüklerini vurguladı.
     
     ''Yurt dışı pazar paylarımızı artırıyoruz''
    
     Turgay Durak, hedeflerinin odaklandıkları sektörlerde sadece Türkiye'de değil, dünyada güçlü markalar yaratmak olduğunu, dayanıklı tüketimde Arçelik'in artık Türkiye'nin yanı sıra, Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika'da da üretim yaparak 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti.
      Koç Holding Üst Yöneticisi Durak, ''En önemli ihraç pazarımız olan Batı Avrupa pazarındaki daralmaya rağmen Arçelik'in yurt dışı satışları, kur artışının da etkisiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında artış kaydetti. Beko markası, 13 Batı Avrupa ülkesi toplamında sıralamadaki konumunu koruyarak ilk 5 markadan biri oldu. Ürün çeşitliliğine, hizmet kalitesine ve enerji verimliliğine büyük önem vererek yurt dışı pazar paylarımızı artırıyor ve ürünlerimizin imajının güçlenmesi için yatırımlar yapıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
      Bankacılığın, en önem verdikleri sektörlerden biri olduğuna işaret eden Durak, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Yapı Kredi Bankası'nın 300 yeni şube açacağını ve bin 500-2 bin arasında yeni istihdam yaratmayı hedeflediğini bildirdi.
      Bir yandan büyük ölçekli yatırımlarla destek oldukları Türkiye ekonomisini bir yandan da kredi kanalıyla desteklediklerini dile getiren Durak, KOBİ'lerin desteklenmesine önem verdiklerini ve Yapı Kredi Bankası'nın bu yıl eylül ayı itibariyle KOBİ kredilerinde sektörün iki katı üzerinde büyüdüğünü vurguladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.