Ana içeriğe atla

AK ENERJİDEN REKOR CEZA

Akenerji den rekor zarar

Akenerji'nin Ocak-Eylül 2011 döneminde net zararı 171,9 milyon lira oldu.

 Akenerji'nin 1 Ocak-30 Eylül 2011 faaliyet dönemindeki konsolide faaliyet sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 yılının ilk dokuz ayında net satışlar geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 54 artarak, 424 milyon lira net satış geliri elde edildi.
      Akenerji'nin, söz konusu dönemdeki brüt karı geçen yıla göre 69,2 milyon lira yükselirken, devreye giren hidroelektrik santrallerinin etkisiyle, brüt kar marjı geçen yılki yüzde 10 seviyelerinden yüzde 23'e yükseldi.
      Şirketin bu dönemde Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) 109 milyon lira iken, ağırlıklı olarak yeni devreye giren santrallerin finansal yükümlülükleri sebebiyle oluşan kur ve faiz giderleri ile ertelenmiş vergi sonrasında net zararı 171,9 milyon lira oldu.
      Akenerji, 9 ayda gerçekleştirilen toplam 3 milyar 83 milyon kilovatsaat elektrik satışının yüzde 27'sini DUY piyasasında, kalanını ikili anlaşmalar yoluyla sattı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde toplam 1 milyar 900 milyon kilovatsaat elektrik satarken, bunun yine yüzde 27'sini DUY piyasasına yönlendirmişti.
      Hidroelektrik santrallerden gelen ilave satış kapasitesi ve elektrik ticaretinde aktif olunması satış hacminde yüzde 62'lik artışa yol açtı.
      Elektrik üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 68 artarak 2,006 gigavatsaat seviyesinde gerçekleşti. Şirketin operasyonel tarafındaki olumlu gelişmelerin dışında, özsermaye metoduyla konsolide edilen SEDAŞ ve AKCEZ'in finansal tablolara etkisi, dolar kurundaki artış sebebiyle 36 milyon lira zarar şeklinde oldu.
      Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, yılın dokuz ayında elektrik talebi yüzde 8,8 artmasına rağmen, devreye giren ilave kapasiteler sebebiyle serbest elektrik piyasasında fiyatların yüzde 3,5 düşerek 119 TL/MWh seviyesinde gerçekleştiğini kaydetti.
      Danışman, şöyle dedi: 
     ''Beklentilerin aksi yönünde gerçekleşen fiyatlar, enerji piyasasındaki risk faktörünü piyasa oyuncularına tekrar hatırlatmış oldu. Öte yandan açıklanan doğalgaz zammıyla birlikte doğalgaz kaynaklı elektrik üretim maliyetlerinde öngörülen artışa karşın, Akenerji olarak, verimli ve yenilenebilir enerji santralleriyle çeşitlendirdiğimiz portföyümüz sayesinde bu ve benzeri fiyat hareketlerinden ve risklerden kendimizi korumayı başardık.''

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.