Ana içeriğe atla

HAKAN UZAN'IN 230 MİLYON LİRAYA ALDIĞI LÜKS TELEFON MARKASI 4 AYDA BATTI

İş adamı Hakan Uzan'ın satın aldığı lüks cep telefonu markası Vertu'nun tasfiye edildiği açıklandı.

Hakan Uzan'ın satın aldığı lüks cep telefonu markası Vertu ile ilgili görsel sonucu

İsim ve teknoloji haklarını elinde bulunduran Uzan'ın gelecekte şirket hakkında planları olduğu ifade edildi.
Kişiye özel tasarımların yanı sıra sıradan bir modelinin bile 10.000 pounda (yaklaşık 45 bin TL) satıldığı Vertu kepenklerini indiriyor. Hakan Uzan’ın bu yılın başında satın aldığı cep telefonu markası Vertu’nun borcu dolayısıyla iflas ettiği açıklandı.
Uzan Vertu'yu, Kıbrıs'taki şirketi Baferon Ltd. üzerinden 50 milyon sterline (yaklaşık 230 milyon lira) almıştı.
Şirketin kapanması nedeniyle yaklaşık 200 kişi işsiz kalacak. Bir teknoloji uzmanı, Vertu'nun benzer şirketlerle rekabet etmekte zorlandığını belirtti.
Vertu'nun Signature telefonları 11 bin sterlinden (yaklaşık 50 bin lira) başlarken 18 karat kırmızı altın telefonu ise 39 bin 100 sterline (yaklaşık 180 bin lira) satılıyor.
Financial Times ve The Telegraph’ta yer alan haberlere göre Uzan’ın satın aldıktan sonra 128 milyon pound (165 milyon dolar) borcu olduğunu öğrendiği Vertu’nun alacaklılara bu borcun sadece ufak bir kısmını ödemeyi teklif ettikten sonra böyle bir hamlenin geldiği ortaya çıktı.
Uzan’ın borcun sadece 1.9 milyon poundluk (2.4 milyon dolar) kısmını ödemeyi teklif ettiği ve bu gelişmeyle birlikte satın almanın iptal edildiği kaydedildi. İngiliz basını bu sebeple şirketin tasfiyesinin başladığını da duyurdu.
Bu gelişmenin ardından Vertu’nun İngiltere’deki faaliyeti sona erecek ve yaklaşık 200 kişi işsiz kalacak. Vertu, Hampshire’daki ufak bir kasabada üst düzey bir fabrikada timsah derisi ve safir kristalden telefonlar üretiyordu.
Paris’te yaşayan Uzan’ın Vertu’nun marka, teknoloji ve tasarım lisanslarını elinde tutacağı kaydedilirken, Financial Times’a konuşan kaynaklar Uzan’ın gelecekte markayı diriltmeyi planladığını ifade etti.
Son dönemde rakipleriyle mücadele edemeyen Vertu, bir dönem 10.000 pounda satılan telefonlarını 4.000-7.000 pound bandına indirmişti. Vertu daha önce Çinli Godin Holdings’e aitti.
1998’de Nokia’nın bir parçası olarak kurulan Vertu daha sonra el değiştirmiş ve o dönemden beri yaklaşık yarım milyon telefon satmıştı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.