Ana içeriğe atla

SELİN BOZKURT VE BEYHAN BAĞIŞ'TAN SÜPER İŞ

Selin Bozkurt ve işkadını Beyhan Bağış, çok kazançlı bir sektöre el attı..




Türkiye Ortadoğu'daki Arap ülkeleri için bambaşka bir yere konumlandırıldı. Sinemadan spora, sanattan siyasete kadar pek çok alanda Araplar'ın Türkiye hayranlığı artıyor. Hayranlık ekonomiye de yansıyor.

Arap ülkelerinden Türkiye'ye adeta turist akıyor. Krizdeki Avrupa'ya ihracatı daralan Türkiye malını Ortadoğu'ya satarak ihracatını artırmaya devam ediyor. Araplar Türkiye'de ev sahibi olmak için sırada bekliyor. Ortadoğu'nun bu hayranlığı Türkiye'yi yeni bir ihracat yolculuğuna çıkarıyor. Şöyle ki, birkaç yıl önce başladığımız Türk dizisi ihracatına bir başka kalem daha eklenmiş. O da düğün organizasyonu ihracatı. İstanbul'u düğün destinasyonlarının ilk sıralarına yerleştiren ve organizasyonlar için milyon dolarları gözden çıkaran Araplar şimdi kendi ülkelerinde de Osmanlı ihtişamıyla düğünler yapmak istiyor. Biz de bu hafta büyük düğün organizasyonlarıyla adını duyuran iki şirketin yolunu tuttuk.
350 YABANCI DÜĞÜN
Konuştuğumuz şirketlerden biri bu yıl dünyanın en büyük kuru gıda ve dondurulmuş et üreticisi İrfan Allana'nın oğlunun Çırağan Sarayı'ndaki düğün organizasyonunu yapacak olan A 46. 15 Haziran'da gerçekleşecek düğüne New York'tan Londra'ya, Mumbai'den Abu Dabi'ye kadar 750 davetli katılacak. Düğün gecesi semazen gösterisi de olacakmış. Şirket Abu Dabi'de bir Arap organizasyon firmasıyla ortak Ramazan eğlenceleri de planlıyor. Bir başka organizasyon da Candan Kıramer ve Betina Mahler'e ait. Bodrum'da bir Suudi Ailesi'ne görkemli düğün organizasyonu yapacaklar.
SELİN BOZKURT VE BEYHAN BAĞIŞ'TAN CREMANO
Cremano Wedding ise Beyhan Bağış'ın Anatoli markası işbirliğiyle Dubai'de Osmanlı temalı bir düğün hazırlıyor. Öğrendiğimize göre bu yıl Suudi Arabistan, Ortadoğu ve Hindistan'dan düğün talepleri çok artmış. İstanbul'da bu yıl 350 yabancı düğünü yapılacakmış. Tabi, 150 bin dolardan başlayıp 2 milyon dolara kadar çıkabilen düğün organizasyonları istihdam da sağlayacak.
Düğün Abu Dabi'de, lojistik İstanbul'dan sağlanacak
 Ortadoğu'nun bizim şirketlere olan ilgisinin nedeni ne?
Tasarım ve zevk. Bugüne kadar o pazar İngilizler'in olmuş. Yapanlar hep yabancı. Bizde hem Batılı gustosu var, hem de İstanbul'da yerleşik olmanızdan dolayı oryantal bir zevkiniz var. Sadece düğün değil, hükümet organizasyonları, Ramazan'da yapılan sokak süslemeleri... Yani ciddi bir sektör baktığınızda. Abu Dabi'de işi bize bağlayacaklar bütün lojistiğimizi buradan yapacağız. 
 Hazirandaki düğün sahibi neden İstanbul'u tercih etti?
Çünkü Türkiye ile iş yapan biri. İzmir'de yağ fabrikaları var. Allana Group, "İstanbul'un her geçen yıl düğünler için popüleritesinin artacağını düşünüyorum. Konuklara bu ülkenin nasıl bir ülke olduğunu göstermek istiyorum" diyor. Ailesi de Türkiye hayranı. Dubai'de yaşıyorlar. Aile "Hindistan'da da tanıdığımız üst düzey düğün organizasyon şirketleri var, ama burada her şeyi lokal çözelim istedik" diyor.
 Bu yıl yığılmanın nedeni ne?
Sebebi "iki bayram arası düğün olmaz" inanışı. İstanbul, Ortadoğu'dan gelenlerin düğün yaptığı destinasyon haline geldi. İyi bir ekonomi oluşuyor.
Bu yılın modası Osmanlı düğünleri
 Bu yılın düğün konsepti nedir?
Son dönemde dizilerin getirmiş olduğu saray ihtişamının popülerliğine bağlı olarak "Osmanlı-Saray Düğünü" en çok tercih edilen düğünler. Bu gerçekten bir ihtisas konusu ve biz bu çalışmalarda konunun uzmanları ile işbirliği içindeyiz. Anadolu'nun zenginliklerinden esinlenerek çok etkileyici kültürel hediyelikler ve bir dekorasyon markası yaratan Beyhan Bağış'ın Anatoli'si ile işbirliği yapıyoruz. Osmanlı-Saray düğünlerinin geleneklerine uygun olarak sofra aksesuarlarından nikah şekerlerine kadar her türlü ürünü tasarlayıp ürettiriyoruz. 
 Yurtdışında düğün organizasyonlarına başladınız. Hatta ortaklığnız dahi var. Anlatır mısınız?
Diziler nedeniyle Türkiye'deki yaşam tarzına olan talep de artış gösterdi. Ortadoğu ve Arap ülkeleri Türkiye'yi sadece tatil için değil, düğün törenleri için de tercih ediyor. Türkiye'deki trendleri ve düğün konseptlerini kendi ülkelerinde yapılacak bir törende uygulamak isteyenler de var. Cremano Wedding de başta Dubai olmak üzere bu ülkelerde farklı temalarda düğünler düzenliyor. Süreçte çok büyük değişiklikler olmuyor.
Her yıl düğünler % 20 artıyor
Sektör Türkiye'de 20 iş kolunu besliyor.
Her yıl ortalama 650 bin çift evleniyor.
Gelinlik için yılda 195 milyon $ harcanıyor.
Her yıl düğün sayısı yüzde 20 artıyor.
Türkiye'de yılda 350 yabancı düğünü yapılıyor.
Dünyada düğün sektörü
Balayına 8 milyar dolar harcanıyor.
Yıllık 19 milyar dolarlık düğün hediyesi alınıyor.
Dünyada en fazla düğün Las Vegas'ta yapılıyor.
Ortalama bin 100 dolarlık nişan yüzükleri tercih ediliyor.
CREMANO’DAN ÖZEL DÜĞÜN KONSEPTLERİ
Cremano, özel dokunuşlarla, Cindirella düğünlerinden sofistike düğünlere kadar farklı konseptlerde hayal edilen evlilik törenlerini gerçeğe dönüştürüyor.
Alışılmış düğün törenlerini, evlilik hazırlığı yapan çiftlerin özel beğenilerine uygun olarak yeniden tasarlayan “Cremano”, konsept yaratmadaki başarısı ile hayal gücünün sınırlarını zorluyor. Adını “Creme de la creme Milano”dan alan Cremano, sade ama lüks detaylarla süslenmiş sofistike düğünlerden masalsı bir atmosfere hakim Cindirella düğünlerine kadar pek çok farklı konsept tasarlayarak, o en anlamlı günü unutulmaz kılıyor.
Minimalist, romantik ya da bohem
Cremano, minimalist ve romantikler kadar sıra dışı zevkleri olan çiftleri de unutmayarak, kır, kumsal veya ormanda gerçekleşecek olan iddialı törenler de gerçekleştiriyor. Konukların rahat etmesi için her türlü alternatif düşünülerek lüks bir konsept yaratılan törende bohem bir atmosfer yaratılıyor.
Dünya evine,  beş yıldız ve üzeri otellerde girmek isteyenlere,  ultra lüks bir düğün töreni için gerekli olan bütün detaylar da sunuluyor. Çiftlerin özel beğenilerine uygun olarak tasarladığı  konseptlerini  dünyanın dört bir yanına taşıyan Cremano, düğün törenlerinin yanı sıra kişiye özel nişan,  kına gecesi ve bekarlığa veda partileri de tasarlıyor.
Cremano, sadece konsept yaratma sürecinde değil, ödeme sürecinde de farkını ortaya koyarak  düğün maliyetini vade farksız 4 ay erteliyor.

Yorumlar

  1. Merhaba Necdet Bey,
    Bu yazınızda bulunan Selin Bozkurt görselini Selin Hanım'ın güncel bir görseli ile değiştirebilir ya da sayfadan kaldırabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Başar Bey,
      Selin Hanım'ın resmini güncelledim.
      Tşk.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.