Ana içeriğe atla

AZERBAYCAN'DAKİ EN GÖRKEMLİ BİNA TÜRK MÜTEAHHİTLİK FİRMASINA AİT

Azerbaycan ın en görkemli binası Türk devine emanet

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin genel merkez binasının elektrik-elektronik işleri Türk müteahhitlik devine emanet..


Dünya çapında elektrik, elektronik, mekanik ve bilgi-iletişim teknolojileri alanlarında çözümler sunan Imtech N.V’nin ortağı olan; Türkiye’nin en güçlü teknik müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç, uluslararası alanda büyük projelere imza atmaya devam ediyor.
AE Arma-Elektropanç son olarak Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin yeni yapılacak genel merkez binasının (Socar Tower) elektrik-elektronik işleri müteahhitliğini üstlendi. AE Arma-Elektropanç bu kapsamda Socar Tower’ın tüm elektrik altyapısını kuracak.
İçinde konferans salonları, ofisler, kafeterya-restoran ve spor salonunu barındıran Socar Tower kompleksi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün şehir merkezini uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı’na bağlayan ana arter olan Heydar Aliyev Bulvarı üzerinde yükselecek.
Ana müteahhitliğini Tekfen İnşaat’ın yaptığı Socar Tower’ın 2014’ün Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor. Bina tamamlandıktan sonra; toplam 200m 45cm yüksekliğe, 38 kata ve 100.047m2 kapalı alana sahip olacak.
AE Arma-Elektropanç Hakkında:
AE Arma-Elektropanç, 1.200’ün üzerinde çalışanıyla; elektrik, elektronik ve mekanik mühendisliği alanında faaliyet gösteren bir mühendislik ve teknik müteahhitlik firmasıdır. 2011 yılında yaklaşık 90 milyon Euro ciro elde eden AE Arma-Elektropanç A.Ş. Türkiye’ye ek olarak; Rusya, Dubai, Katar, Lübnan iştirakleri ve Azerbaycan, Abu Dhabi, Moskova şubeleri ile, eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Orta Doğu’da faaliyetlerini sürdürmektedir.
Günümüze kadar yaklaşık 7 milyon metrekare kapalı alanda başarı ile elektrik, elektronik ve mekanik tesisat işlerinde, mühendislik ve teknik müteahhitlik hizmeti vermiş olan AE Arma-Elektropanç’in bitirmiş ya da halihazırda yürütmekte olduğu bazı projeler şunlardır: Mercury City Tower / Rusya (170.000 m2’, 70 kat), City of Capitals / Rusya (360.000 m2, 320 m yükseklik), Babl Al Qasr Hotel & Residence / Abu Dhabi (155.000 m2), Anthill Residence / Türkiye (150.000 m2, 200 m yükseklik), İstanbul Cehavir AVM / Türkiye (275.000 m2), Mardan Palace / Türkiye (170.000 m2). AE Arma-Elektropanç’in 2012 başı itibariyle yaklaşık 250 milyon ABD Doları tutarında, devam eden işi bulunmaktadır.


Yorumlar

  1. Traveland Sizler İçin Azerbaycan'a Uçuş gerçekleştiren tüm havayolu firmalarını karşılaştırır ve en uygun, kampanyalı uçak biletini sizlere sunar. En uygun ve kampanyalı fiyatlarla Azerbaycan biletinizi satın almak için hemen bizleri arayınız. Uygun ve ucuz fiyatla uçmanın konforunu yaşayın. Azerbaycan Uçak Bileti

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.