Ana içeriğe atla

FITCH,TÜRKİYE İLE İLGİLİ BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Fitch,Türkiye'nin 'BBB-' kredi notunu teyit ederken görünüm negatife çekti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin 'BBB-' kredi notunu teyit etti ve "durağan" görünümünü "negatif"e çekti.
Fitch değerlendirmesinde, Temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin politik dengeye olan riskleri yükselttiğini belirtti. Otoritelerin darbeye temizlik yaparak cevap verdiğini ve şimdiye kadar şüpheli 70,000 kişinin kamu sektöründen uzaklaştırıldığını hatırlattı. Temizliğin boyutunun ise güç ve devamlılıkta belirsizlik oluşturduğunu belirtti. Darbenin arkasındakilerden gelecek potansiyel aksamaların olasılığıyla, güçler ayrılığının net olmadığını söyledi. Darbe karşıtı büyük sayıdaki halk desteğinin ve politik partilerdeki birliğin oluşan çatlakları azaltabileceğini ifade etti.
Darbe dışındaki diğer güvenlik koşullarının kötüleştiğine dikkat çeken Fitch, İstanbul ve Ankara'daki terör saldırılarının çok sayıda ölümlere yol açtığının altını çizdi. Yüksek rütbeli subayların görevden alınmasının güvenlik konusunda zorluklar çıkartabileceğinin de fikirleri arasında olduğunu söyledi.
Fitch, saldırıların GSYİH'nin yüzde 3'ünü ve dış gelirin yüzde 13'ünü oluşturan turizm sektörüne önemli etkilerinin olduğunu vurguladı. Ülkeye giren turistlerden gelen gelirlerin yüzde 41 azaldığına dikkat çekerek, Rusya ile yapılacak diplomatik yeniden yakınlaşmanın sektöre biraz destek sağlayacağını ancak güvenlik konusunda önemli gelişmeler olmaksızın, geniş çapta bir iyileşmenin mümkün olmadığını belirtti.
Fitch, politik belirsizliğin ekonomik performansa etkisinin olmasını beklediğini ve ekonomi politikasına risk teşkil ettiğini söyledi. Büyümenin düşük yatırım sebebiyle gerilemesinin beklendiğini söyledi. Merkez bankası ve özel bankaların faiz oranlarında yenilenen politik baskılarla karşılaştığını söyledi. Fitch, darbe girişimine cevap olarak mali tutumun değişmesini beklemiyor.

Fitch Türkiye'nin cari açığının 2016 GSYİH'nın yüzde 4.3 olacağını, 2018 yılı için ise yüzde 6'sı olacağını öngördü. Kuruluş, darbe girişiminin ardından 18 Temmuz'da açıklama yaparak Türkiye'nin kredi notunun darbe girişimi sonrası ekonomik ve siyasi gelişmelere bağlı olacağını belirtmişti.
Fitch'in not açıklamasının ardından Dolar/TL yüzde 0.15 artışla 2.9317 seviyesine yükseldi.
Bloomberght

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.