Ana içeriğe atla

TEKSTİL İHRACATI'NIN KİLOSU 300$ OLDU

Katma değerli tekstil ihracatı, kazancı artırdı. İhracat kilogram fiyatı özel dikim abiyelerde 300 dolara kadar çıkıyor.



Türkiye'nin katma değerli üretimine Moda ve Hazırgiyim Federasyonu da yaptığı çalışmalarla katkı sağlıyor.

İhracatın ortalama kilogram fiyatı 1.5-2 dolar seviyesinde olan Türkiye'de, moda ve tasarım işin içine girince bu rakam 250-300 dolarlara çıkıyor. Moda ve Hazır giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, 23 derneği ve 4 bin 500 sanayiciyi bir araya getirerek kurdukları federasyonun 'uzmanlaşma' ve 'tasarım' alanlarında çalıştığını belirtti.

Üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini ve bu kapsamda fakültelerin tekstil ve tasarım bölümleriyle çalışmalar yaparak yeni moda akımları üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Öztürk, "Üniversitelerin sanayiye dönük bilgi üretmesi, sanayinin de bunu talep etmesi gerekir. Biz de öğrencilerle, Şanlıurfa Göbeklitepe'den Kars'taki Ani Harabeleri'ne kadar birçok yerde defileler düzenleyerek işbirliğini artırıyoruz" dedi.

Bu çalışmaların meyvesini aldıklarını söyleyen Öztürk, "Bugün 20 bin liraya bir abiye kıyafeti ihraç edebiliyoruz. Böylece yaptığımız ihracatın kilosu 250- 300 dolarlara kadar çıkıyor" dedi.

MEDİKAL FIRSATI

Sektörde çorap üretimiyle yer alan Hüseyin Öztürk, kendi alanıyla ilgili de çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Öztürk, Çorap Sanayicileri Derneği Başkanlığı döneminde YÖK onaylı Çorap Meslek Yüksek Okulu kurduklarını söyledi. Öztürk, Türkiye'de kişi başına ortalama 5 çift çorap satıldığını, bunun gelişmiş ülkelerde 30 olduğunu söyledi. Öztürk, "Türkiye'de yıllık 2.7 milyar çift çorap üretiliyor. 1.2 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Şimdi de medikal çorap gibi katma değerli üretimlere yöneliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZORLU PLAZA HASTANE Mİ OLACAK?

Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Buranın da hastane olacağı epeydir konuşuluyordu. Zorlu Holding’in temeli tekstil sektörüne dayanır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen ev tekstili üreticileri arasında bulunan Zorlu, Vestel’i satın aldıktan sonra beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektöründe de dünyada isminden söz ettirmeye başladı. Yeni sektörlere yatırımdan geri durmayan Zorlu Holding bugün madencilikten savunma sanayine, gayrimenkulden enerjiye birçok alanda faaliyet gösteriyor. Zorlu Holding’in ve holdinge bağlı şirketlerin yönetim merkezi uzun süre Avcılar’daki Zorlu Plaza oldu. Ancak şirket bu plazadaki tüm birimlerini Levent’te, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni inşa ettiği Levent 199 isimli gökdelenine taşıdı. Zorlu Plaza binası ise geçen mayıs ayından bu yana boş durumda. Plaza’nın sadece alt katında Zorlu Tekstil’e ait depo bulunuyor. Zorlu Holding’in bu binadan taşınacağı ve buranın da ha

RÖNESANS HOILDİNG MİLYON DOLARLIK İŞLERİ KİME BIRAKTI?

12 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan Rönesans Grubu’nun Başkanı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Rönesans Grubu’nu Türkiye kamuoyu ağırlıklı olarak AVM yatırımlarıyla tanısa da grubun asıl işi müteahhitlik. Grubun lokomotif şirketi Rönesans İnşaat. Halen 13 ülkede 35 bin çalışanı olan Rönesans Grubu’nun 23 bin çalışanının Rusya’da olduğu biliniyor. 21 yılda hızla büyüyen Rönesans Grubu, bugün 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmış durumda. 2012 yılına göre aktif büyüklüğünü 2013’te yüzde 67, cirosunu yüzde 76 artıran Rönesans, dünyanın en büyük 100 müteahhitlik firması içinde 64’üncü sırada yer alıyor. Müteahhitlik ile işe başlayan grup, enerji, perakende ve sağlık sektörüne de yatırım yapıyor. Grubun büyük ortağı Erman Ilıcak, iş hayatındaki yeni fırsatları kovalarken, günlük icradan çekilme kararı aldı. Aslında genellikle 70-80 yaşının üstündeki patronların verdiği bu kararı Ilıcak, 47 yaşında aldı. Bu yılbaşında yapılan bir

ESAS HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADANALI ERHAN KAMIŞLI İSTANBUL'DA YER ARIYOR..

1964 doğumlu olan Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı’nın kızı Emine Sabancı Kamışlı’nın eşi. Çiftin 2 oğlu var. Erhan Kamışlı tam bir golf tutkunu, ‘ailesi ve golf tutkusu’ hayatının vazgeçilmezleri.. Hastane konusunda Anadolu’ya ağırlık verdiklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, “Sağlıkta en iyi ve etik olanı yapmalısınız. Ekonomik anlamda bu yüzden işimiz zor. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Anadolu’da 7 hastanemizle hizmet veriyoruz. İstanbul’da yokuz ama arayış içindeyiz. Toplam 550 yatağımız var. Bu yıl 1 milyon hasta bakacağız Anadolu’da. Geçen sene bu sayı 850 bindi” dedi. Erhan Kamışlı Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi. Pegasus, Electro World, Medline, AFM sinemaları gibi markalarıyla havacılık sektöründen sağlık sektörü ve gayrimenkule farklı alanlarda yatırımları olan Esas Holding’te sağlık alanın sorumluluğu Erhan Kamışlı’da.  Grubun sağlık ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen Erhan Kamışlı’yla Esas Holding’in Kavacık’taki merkezinde buluştuk.